En ensam expressliftare? Foto: Oskar Enander

USA

Här kan du köpa dig fri från liftköande

Amerikanska företaget POWDR har lanserat nya konceptet Fast Tracks – ett expresskort för den som vill slippa liftköer.

Text: Anton Furuland • 2021-11-06 Uppdaterad 2021-11-06

Långa liftköer, jo tack det känner nog amerikanerna bättre till än någon annan och särskilt på de större anläggningarna. Det är grunden till att POWDR, som driver tio olika skidanläggningar över hela Nordamerika, från och med 1 november lanserat nya expresspasset Fast Tracks. Kortet, som gör att man kaxigt ska kunna glida förbi kö efter kö och hinna med mer åkning, gäller inte för samtliga av företagets destinationer utan för fyra av dem – Copper Mountain i Colorado, Snowbird i Utah, Killington i Vermont och Mt Bachelor i Oregon.

En påskdag vid VM6:an – utan expresskort – kan vara alldeles, alldeles… Foto: Tobias Liljeroth

Kostnaden för den här inte helt okontroversiella lyxen är inledningsvis 49 dollar per dag, som man då får plussa på sitt vanliga liftkort , säsongskort eller Ikon Pass. Summan kan däremot komma att skifta en aning beroende på om det är hög eller lågsäsong samt vilken anläggning du befinner dig på. Hur många som kommer signa upp sig på Fast Tracks och om det är någon slags lösning på liftköproblemen återstår att se, men klart är i alla fall att lanseringen inte enbart möts av glada hejarop då det påpekats att det mest gynnar skidåkarna med gott om flis i fickorna.

Fast Tracks

Aktuella anläggningar

Copper Mountain Colorado, Snowbird Utah, Killington Vermont och Mt Bachelor Oregon.

Pris

Preliminärt 49 dollar per dag som tillägg till liftkort, säsongskort eller multikort.

Info

powdr.com


Text: Anton Furuland • 2021-11-06
NyheterLift

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top