Prylar 21/22

Nästa års skidor: Nyheter från Black Crows

Black Crows lanserar nästa år två helt nya modeller och många av de tidigare favoriterna finns kvar i uppdaterad version.

Text: Peter Nilsson • 2021-03-30 Uppdaterad 2021-12-07

Det innovativa skidmärket Black Crows baserat i Chamonix, Frankrike kommer till nästa år med några helt nya skidor.

Mirus Cor

En helt ny modell är skidan Mirus Cor.

Byggd med ganska lång rocker och split tail är den tänkt för lekfull åkning i korta svängar. För pist, eller utanför pisterna, är det en carvingskida i Black Crows-maner eller en skida för all-terrain freestyle. Välj själv. En skida för friåkare som då och då vill smaka på manchestern.

COR

Bokstaverna “cor” i slutet på namnet är en akronym på Black Crows. Den sätter de på produkter som vill förändra hur vi ser på saker och vrida på invanda mönster. Extra innovativa produkter som genom en boost av kreativitet testar gränserna för vad som är möjligt.

Mentis Freebird

Mentis Freebird är en ny topptursskida som designats med tanken att skapa en väldigt lätt, smal och högpresterande skida. Som topptursskida är den bredare än en tävlingsskida för ski mountainering för bättre åkegenskaper men väger fortfarande in i fjäderviktsklassen. Kvicka kvällsturer med pannlampa som motionspass istället för 5km skate efter middagen är Mentis som gjord för.

En skida för dig som vill ta dig snabbt till toppen men ändå vill ha en skida du kan lita på när du väl ska åka ner, oavsett om det är mjuksnö eller tuffare terräng och underlag.

Skidorna väger 1 kilo per fot i 171cm längd.

Vi ser även att många av de tidigare favoriterna från Black Crows finns kvar till nästa år. Bland annat den rejäla friåkningsskidan Ferox Firebird, lämpad för toppturer med full fokus på åkprestanda, och friåkningsklassikern Anima som Kristofer Turdell nyligen tog hem världsmästartitlen på Freeride World Tour med.Text: Peter Nilsson • 2021-03-30
Prylguide21/22Black CrowsFreeride Days 2021PrylnyheterSkidor

Copyright © 2023 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top