Åres högzon öppnar nästa helg, tidigare än vanligt. Foto: Reine Barkered

Nyheter

Åre öppnar högzon rekordtidigt

Den fina starten på vintern med mycket snö redan i november har gjort att Åre kan öppna liftarna i högzon tidigare än vanligt.

Text: Tobias Liljeroth • 2016-12-01 Uppdaterad 2016-12-01

Nästa helg, luciahelgen, kör Åre sin sedvanliga skidtestarhelg. En helg som nästan av hävd brukar bjuda på ett före som mest går att likna vid en välpolerad, lutande bandybana i mjukhet och en offpist lika obefintlig som solen i Jämtland i december.

I år ser läget betydligt roligare ut. Efter en november som kickat igång vintern med en hästspark och som kommer att gå till historien som en av de finaste i mannaminne, är snöläget på Skutan riktigt, riktigt bra (om nu någon skidintresserad person lyckats undgå det på sociala medier…). Det gör att Skistar kommer att kunna öppna både Hummellliften och Gondolen lagom till nästa helg, fredagen den 9 december. Så tidigt har inte Gondolen öppnat sedan 2008.

– Om väder och vind är med oss så öppnar vi både Hummelliften och Gondolen vilket innebär 890 fallhöjdsmeter skidåkning, säger Niclas Sjögren Berg, på SkiStar i Åre.

Åre öppnar högzon rekordtidigt
Jackie Paaso testar försäsongspudret i Åre i november. Foto: Reine Barkered.

Vinterns skidtestarhelger satta


Text: Tobias Liljeroth • 2016-12-01
NyheterSkidorterÅre

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen