5fd92f263837d

Nyheter

Stöten storsatsar inför säsongen

Under sommaren inför den planerade säsongsstarten den 14e december har det hunnit hända mycket i Sälenfjällens nordligaste skidanläggning Stöten.

Text: Gabriella Edebo • 2017-09-22 Uppdaterad 2017-09-22

Stöten har en snögaranti som gäller från och med öppningsdagen den 14 december fram till stängning i mitten av april. Det innebär att de garanterar att ha minst tre nedfarter öppna och för att kunna fortsätta hålla detta löfte trots allt mildare vintrar har de nu investerat ytterligare 35 miljoner kronor i ett utökat snöläggningssystem. Med de senaste utökningarna har Stöten satsat totalt 55 miljoner på system för produktion av konstsnö de senaste fem åren.

”Med det nya snöläggningssystemet kan vi mer än halvera tiden att lägga snö. Kvaliteten blir bättre och fler nedfarter kommer att kunna öppna tidigare.”
– Johan Thorn, VD för Stöten i Sälen AB.

Stöten kan stoltsera med Sälenfjällens högsta fallhöjd på 370 meter och förra vintern invigdes en ny 6-stolslift som med sin längd på 1700 meter är Dalarnas längsta och snabbaste lift. Expressliften håller en snitthastighet på nära 22 kilometer i timmen och tar besökare upp till toppen på mindre än fem minuter.

Stöten storsatsar inför säsongen

Förutom utökningen av antal snökanoner så har även flera backar breddats och fixats till och det har byggts om ordentligt även nedanför berget. Utbyggnationer av stugbyarna har gett 500 nya bäddar och en ny restaurang som serverar husmanskost med ski in – ski out kommer att slå upp portarna på Skidtorget. För de som vill njuta av medhavd matsäck till lunch eller tina upp frusna tår under en dag i backen kommer det också att finnas ytterligare två värmestugor att söka skydd i.

För att garantera bättre förutsättningar för alpinklubbar och säkerhet för övriga besökare så kommer en del av World Cupbacken att vara avlyst och särskilt dedikerad till bansättning.  

Dessutom välkomnar numera en 4,3 meter hög staty i trä av anläggningens maskot Vargy besökare till Stötens 19 liftar och 42 nedfarter.

Klart: Sälen får internationell flygplats


Text: Gabriella Edebo • 2017-09-22
NyheterSkidorterSälen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen