5fd90b864819d

Artiklar

Nya Toyota Proace City är en maxad minsting

Proace City är det senaste tillskottet i Toyotas utbud av lätta transportbilar. Med sina nätta yttermått är den en smidig och ekonomisk arbetskamrat – samtidigt som den har klassledande lastlängd och samma komfort- och säkerhetsutrustning som en personbil.

Text: Toyota • 2020-10-08 Uppdaterad 2020-10-08
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Anpassad för dina behov

Oavsett vad du jobbar med är vi övertygade om att du kommer att hitta en Proace City som passar för dig. Den är nämligen byggd för att möta så många behov som möjligt vad gäller både lastutrymme, sittplatser och motoralternativ. För det första finns den med två olika karosslängder – 4,4 och 4,7 meter. Båda dessa kan, tack vare den smarta paketeringen, rymma två EU-pallar i lastutrymmet. 

Instegsversionen Entry har två separata säten fram, en soffa med två sittplatser är tillval. Med det sistnämnda alternativet ingår samma Smart Cargo-system som i den större Proace-modellen. Detta gör det möjligt att fälla ned det yttre passagerarsätet och öppna en lucka till lastutrymmet, och på så sätt förlänga lastlängden med 1,3 meter. Perfekt om man behöver ha något långt med sig, exempelvis en stege. Smart Cargo ger Proace City klassens bästa lastlängd: 3,1 meter i den korta versionen och 3,4 meter i den långa. 

Ytterligare valmöjligheter inkluderar skjutdörrar på båda sidor (höger sida är standard). Proace City har dessutom klassens bästa maximala lastvikt på upp till cirka 700 kilo. Om lastutrymmet ombord ändå inte skulle räcka till kan Proace City dra en bromsad släpvagn på upp till 1,5 ton (beroende på version).

 
 
 
 
 
 
 
 
Nya Toyota Proace City är en maxad minsting
Trots de kompakta yttermåtten är lastutrymmet i Toyota Proace City väl tilltaget.

Komfort- och säkerhetssystem i toppklass

Tiderna då arbetsbilar var snålt utrustade, barskrapade och obekväma är lyckligtvis förbi. I Proace City sitter du lika bekvämt som i en personbil. Bilen är utrustad med den senaste generationens aktiva säkerhetssystem för extra trygghet ute på vägarna. Toyota Safety Sense, säkerhetssystemet som är inkluderat redan i instegsversionen Entry, har till exempel aktivt krockskyddssystem (Autobroms), kollisionsvarning, skyltigenkänning, filhållningsassistent och en ”kaffekopp-varning” som föreslår att du som förare tar en paus om du har suttit för länge bakom ratten.

Professional-versionerna är dessutom utrustade med bland annat automatiskt helljus, vingelvarning, ett utökat skyltigenkänningssystem och radarstyrd adaptiv farthållare. Väljer man till teknikpaketet ingår också head-up display. Oavsett vilken utrustningsnivå du väljer får du en bil med e-Call, som automatiskt larmar räddningstjänsten om du skulle råka ut för en allvarlig olycka. 

Infotainment och multimedia kontrolleras via en åtta tum stor pekskärm. Denna har stöd för både Apple Car Play med Siri-assistenten, Android Auto med Google-assistenten samt Mirror Link. Den finns också andra anslutningsmöjligheter i form av Bluetooth, aux-ingång och USB-anslutning.

Bygg din Proace City
 
 
 
 
 
 
 
Nya Toyota Proace City är en maxad minsting
Bland utrustningsalternativen finns både 8-växlad automatlåda och backkamera.

Välj den motor och utrustning som passar dig

Proace City kan beställas med bensin- eller dieselmotorer på mellan 75 och 130 hästkrafter. Dessa kombineras med en fem- eller sexväxlad manuell växellåda, eller Toyotas nya åttastegade automatlåda.

Proace City kan utrustas med en head up-display som visar navigation, hastighetsbegränsningar och säkerhetsinformation i förarens synfält. Allt för att bilresan och arbetsdagen ska bli så säker som möjligt.

Andra utrustningsfunktioner som finns tillgängliga är en trådlös mobiltelefonladdare och Smart Active Vision – ett smart system som använder två kameror för att ge en tydlig vy bredvid och bakom fordonet och som gör att föraren kan ”se igenom” metallpanelerna för att underlätta manövrering i trånga utrymmen.

Läs mer om nya Proace City
 
 
 
 
 
 
 
Nya Toyota Proace City är en maxad minsting

Ekonomisk att äga

Nya Proace City är alltså allt du förväntar dig av en Toyota, paketerat i en smart arbetsbil. Den är flexibel, funktionell, komfortabel och välutrustad. Men det betyder inte att den kommer att innebära onödiga ekonomiska belastningar för ditt företag. Proace City i Entry-utförande kostar från 136 900 kronor, eller 1 211 kronor i månaden plus moms. Då ingår också Toyotas klassledande servicenätverk och tre års nybilsgaranti med vägassistans. En smart investering för ditt företag, helt enkelt. 

Här kan du boka en provkörning!
 
 
 
 
 
 
 

Text: Toyota • 2020-10-08
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen