3 unika boenden – perfekta för skidåkaren

3 unika boenden – perfekta för skidåkaren

Skulle du vilja testa ett annorlunda boende mitt i backen? Här listar vi tre skidlogier, från "ufo-tält" till "grotta".

Att leva minimalistiskt är en het trend som många hoppar på, här är några annorlunda alternativ till att hyra en traditionell skidstuga.

Bo i minigloben!

Whitepod Hotel är beläget på 1 420 meter över havet (samma höjd som Åreskutan) i Valais, i de schweiziska alperna. Här får gästerna uppleva minimalistisk lyx under vistelsen.

Bostaden ser ut som en blandning mellan en iglo, globen och ett ufo-hus men är i själva verket ett tält. Det är tillverkat av ett nätverk av trianglar och släpper in massor av naturligt ljus. Här finns en braskamin och ett badrum. Tältet finns för upp till för fyra personer.

Kostar cirka 4 200 kr för 2 personer/natt i "standard pod". Läs mer om boendet här.

Bo i en grotta!

Sangre de Cristo-bergen sträcker sig från Colorado ner till New Mexico och i Taos, NM, kan övernattande gäster boka "The Earthship".

Här finns ett välfyllt, exklusivt kök med de nyaste apparaterna men det häftigaste med "grottan" är att den är självförsörjande. Den samlar upp sitt eget vatten och skapar egen el med hjälp av solceller.

Priset är 1 069 kronor per natt. Här hittar du mer info.

Utsikten

Bo i fågeln!

Nära östra Tyrolbergen i Österrike svävar "Ufogel" över marken. Ufogel är byggd helt i trä och uppkallad efter en förhistorisk fågel. När gästerna hyr boendet får de även obehindrad tillgång till 484 kvadratmeter mark.

Med vacker panoramautsikt, ett fullt utrustat kök, badrum och en braskamin börjar priserna för en natt i  Ufogel på 1 100 kronor för 2 gäster. Mer info här

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!