Åre Sessions avslutar säsongen med musikfestival
Foto: Åre Sessions

Åre Sessions avslutar säsongen med musikfestival

En fusion av skid- och musikkultur kommer för andra gången att göra avslutningshelgen i Åre till en helg besökarna sent kommer glömma.

På fredag drar Åre Sessions igång för sin andra upplaga av en unik festival i bergslandskap. Intresset för säsongsavslutningen i Åre är skyhögt även i år och både festivaltåget till och från Åre samt alla boendealternativ i centrala Åre är helt fullbokade.

Den nya festivalen Åre Sessions hade sin premiär under valborgshelgen 2017, med visionen om att kombinera skid- och musikkultur under säsongens sista helg i Åre. Gensvaret blev enormt och över 8000 festivalbesökare tog del av kända artister som The Hives och Veronica Maggio i kombination med fantastisk skidåkning på dagarna.

Schemat under helgen kombinerar skidåkning och diverse aktiviteter som parkhäng med Jesper Tjäder, downhillcykling med Martin Söderström, freeride med Carl Regnér och mycket mer med afterski och konserter från eftermiddag till sena kvällar. Artister som bland annat Icona Pop, Oskar Linnros, Tove Styrke, Turbonegro och Teddybears uppträder på olika scener runtom i Åre.

Liftkortet gäller som festivalpass och visar själva grundtanken med att föra samman skidåkning och musik. Ett upplägg som, med förra årets besökssiffror som facit, tycks ha varit väldigt uppskattat.

- "Att addera en hel musikfestival till SkiPasset är helt klart ett mervärde för våra gäster", säger Niclas Sjögren Berg destinationschef SkiStar Åre.

Foto: Åre Sessions

Bakom festivalen står Luger, som också arrangerar festivaler som Way Out West och Stockholm Music & Arts.

– "Vi letar alltid efter nya spännande platser att skapa grymma upplevelser på och i Åre har vi verkligen hittat en unik möjlighet att skapa något som inte funnits på den svenska festivalkartan tidigare. Grym skidåkning och några av Nordens främsta akter på scenerna, allt inramat av en helt otrolig natur." Säger Liza Nilsson, kommunikationsansvarig för festivalen.

Ytterligare en nyhet är den nya samtalsscenen Breakfast Talks, där festivalen bjuder på inspirerande och utmanande samtal på Åre Bageri lagom till frukost både fredag och lördag. Under ledning av Magnus Ormestad från Husky Podcast får vi träffa bland annat organisationen Protect Our Winters och Freeride World Tour-vinnaren Kristofer Turdell.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!