Skidsnack v9 - Bli granne med Zlatan i Åre för 15 mille
Foto: Bjurfors

Skidsnack v9 - Bli granne med Zlatan i Åre för 15 mille

Max Palm vann i Andorra, svenskar inblandade i lavinolycka i Österrike, bli granne med Zlatan på Åres gräddhylla och mycket mer i veckans skidsnack.

Max Palm vann i Andorra

Freeride World Tour-tävlingen i Andorra fick skjutas upp eftersom snöförhållandena inte ansågs vara bra nog, men det var inget som hindrade junior-tävlingen från att bli av. Och där briljerade den enda svensken på startlinjen Max Palm som plockade hem segern framför en stjärnspäckad publik med många av FWT-åkarna. 

View this post on Instagram

Today was a day for one of the younger family members: @maxx_palm managed to take the win at today’s JR comp in @ordinoarcalis. Future is bright for this shining star...! 🌠 #PeakPerformance 📷 @emrikjanssonphotography

A post shared by Peak Performance Snow (@peakperformancesnow) on

Anmälan till Riksgränsen Banked Slalom öppen

Missa inte att anmäla dig och alla dina snowboardvänner till Riksgränsen Banked Slalom den 14-17 maj. Mer info på riksbankedslalom.com

Bli granne med Zlatan i Åre för 15 mille

Ett hus med två stora lägenheter uppe på gräddhyllan vid Copperhill i Åre är till salu för 15 miljoner. Då ingår utsikt, 10 rum och du blir granne med Zlatan på köpet. Läs mer i annonsen på Hemnet.

Foto: Bjurfors

Liten lavin, stora konsekvenser

En 11-årig pojke föll ner i ett hål och begravdes av en efterföljande lavin, men som tur var klarade han sig oskadd. Men filmen visar att det kan gå väldigt snett även nära pisten och att relativt små laviner kan ha förödande konsekvenser.

En månad kvar till Freeride days

Om exakt en månad är det dags för Haglöfs Åka Skidor Freeride Days i Åre. Det blir tre fulllmatade dagar med friåkning i fokus och clinics med allt från topptur till monoski och fotosvängens ädla konst. Läs mer här!

Betydande lavinfara?

En trea på skalan är väl inte så farligt? Eller? lavinprognoser.se reder ut vad "Betydande lavinfara" egentligen betyder, och vad du bör tänka på.

Lavinolycka med svenska åkare

En av Åka Skidors skidfotografer Petter Berggren blev begravd i en lavin i Pitztal, Österrike förra veckan. Som tur var klarade han sig oskadd och hade bra åksällskap från Tove Kockum och Neil Williman som berättar om händelsen på ett ärligt vis och delar med sig av sina lärdomar. Vid olyckstillfället var den bedömda lavinfaran "bara" Måttlig (2/5), för att sättas i relation till ovan inlägg från Lavinprognoser. 

 

Halvvägs till 50 linjer

The 50 Project med Cody Townsend och Bjarne Salén är officiellt hallvägs till målet att åka alla linjer i boken 50 classic ski descents of North America. Men än återstår flera av de mest svåråtkomliga åken som endast åkts två-tre gånger de senaste decennierna, så det är långt ifrån över. Det senaste avsnittet hittar du här.

 

Jackie och Reine jagar överlevaren

TV-stjärnan Bear Grylls hänger titt som tätt i Verbier, och under senaste vistelsen utmanade han två av världens bästa friåkare i "försten ner". 

View this post on Instagram

Ski Vs Speedwing - Thank you @reinebarkered @jackiepaaso for the race, the adventure and the fun - you won the hard way! 🏅This clip is @jesse_grylls and me racing these @freerideworldtour legends through the mountains... and @julianjamesa @matt.suite thank you for the rehearsal! 😂😉 @thearcticathletes @arcticjuicecafe @scottfreeski @scottsports @ozoneparagliders @dudekparagliders

A post shared by Bear Grylls OBE (@beargrylls) on

Filmer

Ett porträtt om Borgmästaren

Kollektive Productions har satt ihop ett fantastiskt fint porträtt om Reine Barkered och hans karriär, uppväxt och framgångar. 

Bakom followcamen

En av världens bästa followcamåkare Alexander Rydén har börjat vlogga, med målet att all kamerautrustning som används till detta ändamål ska väga mindre än ett kilo totalt. 

Bergssäkerhet med Wessel

Avsnitt nummer elva av Hedvig's Way är ute och handlar om säkerhet på berget och hur vi påverkas av laviner. 

Hopp & lek på bakgården

I Windstedt Stories #8 invigs den nya rampen till Henkes bakgårdspark med en railsession och några efterlängtade soltimmar. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!