Veckans Filmsvep
Ett av många pillowåk från filmen Hidden Gem. Bild: Head

Veckans Filmsvep

Drömskidåkning utanför Whistler, segelbåtsexpedition till Grönland, topptur med tältövernattning och historien om en 100 år gammal skidbutik. Här är ett filmsvep för din vecka.

Hidden Gem - HEAD Freeskiing - Inte långt från Whistlers välbesökta skidområde, långt inne i Callaghan-dalen, ligger en avlägsen och isolerad lodge omgärdad av gammal skog och branta toppar. Inga fordon är tillåtna. Alla åk behöver förtjänas till fots. Att tura mellan träden före soluppgången är dock en liten investering med tanke på vilken terräng och snö som vänter efteråt. Följ med FWT-åkarna Jess Hotter och Blake Marshall, tillsammans med de lokala åkarna Ian Morrison och Riley Leboe till ett bortglömt paradis. 


Shinrin-Yoku - HEAD Freeskiing - Heads teamåkare kör puder så det står härliga till i Ramundb... Förlåt, jag menar Japan. De åker i Japan. En riktig puder-kavalkad med läcker åkning.


North Country - Nordamerikas äldsta skidbutik, Lahout's, har haft öppet 365 dagar om året sedan 1920. Butiken har överlevt den stora depressionen, andra världskriget, IT-bubblan och Lehman Brothers-krisen. Med passionen som sitter i väggarna verkar den kunna fortsätta ett bra tag till. En film om en skidbutik och kärlek till skidåkning.


Changing Course - Skiing Expedition to Greenland from Iceland - Planen var att göra en skidexpedition med segelbåt till Grönland. Mitt den tre veckor långa seglatsen över ishavet mellan Island och Grönland briserar coronapandemin. Grönland har stängt sina gränser. De tvingas vända om. Det blir inte alltid som man tänkt sig, men det kan bli ganska bra ändå. 


The WURL: 4 days, 3 nights, 58km of ski tourung in the Wasatch - Salomon TV är tillbaka. Den här gången med en video om en fyra dagar lång skidtur med tillhörande övernattningar i bergon omkring Salt Lake City. Mali Noyes och Lani Bruntz, två erfarna skidåkare men rookies när det kommer till vintercamping, pushar sina gränser tillsammans. 


McKenna Peterson Bonafide Badass - Huck Yeah! - Full Ski Movie Segment - McKenna Peterson fiskar om somrarna lax i samma fjordar som hon åker skidor runt om vintern. Här är hennes del från MSP's senaste film Huck Yeah!.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!