Skibums på väg till Chamonix i taxi

Vart skulle du vilja åka om du vann en fri taxiresa till valfri destination? Flygrädda skidåkaren Robin Lidblom lyckades vinna Taxi Stockholms tävling och sitter nu i en taxi på väg till Chamonix.

Skibums på väg till Chamonix i taxi

"Det är den mest legendariska skidorten som finns och den ligger på bra avstånd från Stockholm, jag vet inte hur vi hade tagit oss till Nordamerika med taxi. Det finns ju sjukt stora berg i Chamonix så det räcker bra för oss", säger Robin Lidblom som har med sig kompisen Pelle Axelsson på resan.

Ingen av dem har varit i Chamonix tidigare. I skrivande stund är de utanför Soltau i Tyskland, på väg till Frankfurt där de ska övernatta ikväll. Det är andra dagen i bilen för grabbarna och deras chaufför Haci Demirol.
"Just nu står taxametern på noll men mellan Köpenhamn och Hamburg, hade vi en tävling, gissa taxametern och då stannade den på 20 048 kronor", berättar Robin.

När de är framme i Chamonix blir det två till tre skiddagar för killarna. Att de sitter dubbelt så många dagar i bil gör inte så mycket för dem.
"Det är det värt, oavsett hur snön är, bara man får ta på sig pjäxor och skidor och kan åka någon meter, då är jag nöjd. Allt har varit över förväntan hittills", säger Robin.

Om man är flygrädd och inte har turen att vinna en taxiresa till Alperna, har du något tips på hur man ändå kan göra skidåkningen mer spännande?
"Åk till ishallen i stan, skotta snö och bygg lite rails och kör, det är mycke roligare än vad de låter! Du får ha på dig pjäxor och skidor och det är ju det man har väntat på mest hela sommaren!" 

Blir det några fler skidresor vinter?
"Pelle bor i Åre så han har åkningen på bakgården. Jag drar upp till Åre över lucia, på skidtestarhelgen."

Vilken är er drömdestination?
"Jag skulle vilja åka till Alaska, bara man slapp flyga dit. Jag kanske tar mig i kragen någon gång och flyger dit ändå. Men man måste känna på större berg än Åre innan man åker till Alaska, det vore sjukt fett att dra dit!" tycker Robin.
"Drömmen är Kanada. Jag ska bara se till att ta mig dit", säger Pelle.

Här kan ni följa Robin och Pelle live på resan!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!