Gopro släpper drönare

Gopro släpper drönare

Drönare som filmar verkar onekligen bli det hetaste på kameramarknaden framöver. Nyligen avslöjade kamerajätten Gopro att även de ska släppa en drönare.

Det var under den amerikanska teknologikonferensen Code Conference i slutet av maj som Gopros grundare och vd Nick Woodman berättade att Gopro ger sin in i drönarracet. Han ville inte gå in på hur drönaren kommer att se ut eller hur mycket den kommer att kosta men sa att de planerar att lansera den under första halvan av nästa år och att den kommer att rikta sig mot konsumenter.

– Det är fantastiskt att se vår värld från nya perspektiv. Det är riktiga "Oh my god"-ögonblick. Det var det vi lyckades göra med våra Gopro-kameror och vi ser en liknande potential på drönarmarknaden. Det här finns i vårt DNA och alla på företaget är riktigt taggade inför lanseringen, sa Woodman när han intervjuades på scenen under konferensen.

Att Gopro släpper en egen drönare innebär dock inte att företaget slutar leverera kamera- och mjukvarulösningar till andra drönartillverkare.

– Vi inser ju att konsumenterna vill ha alternativ på marknaden. Vårt primär fokus är att hjälpa folk skapa riktigt bra material. Hur de än vill göra det vill vi vara en del av det, sa Woodman.

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!