Här är Andreas Franssons hyllningsskida
Foto: Daniel Rönnbäck/ Safe Passions

Här är Andreas Franssons hyllningsskida

Safe Passions ville hylla Andreas Fransson med en alldeles egen skida. Nu har de i samarbete med Salomon tagit fram en exklusiv kollektion för försäljning – och alla pengar går oavkortat till Safe Passions.

Tidigare har vi kunnat berätta att om att Sandra Fransson och Safe Passions i samarbete med Salomon arbetade på att ta fram en skida till minnet av hennes bror Andreas Fransson. Nu kan vi visa de första bilderna på skidan.
– Det känns jättekul. Det är ändå det här Andreas ville, att ha en skida efter sig. Det är som att jag slutför hans dröm, till hans minne, berättar Sandra Fransson.

Hyllningsskidan är baserad på Salomons Mtn Lab – en skida som Andreas själv var med och utvecklade. Designen på skidan har Sandra gjort och motivet kallar hon "From darkness into light" vilket ska symboliserar hur Andreas klättrar bort sina rädslor och hur han med hjälp av skidåkningen tar sig upp mot ljuset.
– Inspirationen till motivet bara kom till mig under en yogaresa i Indien, en resa som jag och Andreas skulle ha åkt på ihop. Det var som att han styrde mig till det.
– Han älskade använda rosa för han tyckte att det ett sätt att ifrågasätta konventioner, så han skulle ha tyckt om skidan.

Skidorna kommer endast att göras i sju exemplar i längden 184 centimeter och tre utav dem kommer ligga ute för budgivning på Safe Passions hemsida fram till den 1 december. Förutom att man har chansen att bli en av väldigt få människor med samma design kan du med gott samvete pumpa puder då alla pengar oavkortat till Safe Passions och deras arbete för medveten kring säkerhet på berget.

För dem som vill veta mer om Safe Passions eller vill köpa postern vars motiv nu pryder hyllningsskidan kan gå in på organisationens hemsida på www.andreasfransson.se 

Sandra Fransson med Andreas Franssons egen Pro-model, Salomon Mtn Lab.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!