Andreas Fransson

3 år sedan Fransson & Auclair omkom i Chile

Idag den 29e september är det tre år sedan Andreas Fransson och JP Auclair omkom i en lavin i Sydamerika. Vi minns två legender inom skidåkning med Bjarne Saléns fantastiska film Apogée.

Artiklar

Säker passion på berget

Vad gör du när lavinen går och varje sekund kan vara skillnaden mellan liv och död? Organisationen Safe Passions lär skidåkare att vistas i bergen på ett säkert sätt och att fatta rätt beslut i rätt läge.

Safe Passions bjuder in till friåkning/säkerhetskurs i Chamonix

Andreas Fransson hade sitt hem och sin bas i Chamonix. Nu arrangerar Safe Passions ett friåkning- och säkerhetscamp för unga och driva skidåkare i friåkningens Mecka – så passa på och sök.

Prylguide

Här är Andreas Franssons hyllningsskida

Safe Passions ville hylla Andreas Fransson med en alldeles egen skida. Nu har de i samarbete med Salomon tagit fram en exklusiv kollektion för försäljning – och alla pengar går oavkortat till Safe Passions.

Artiklar

Systerns hyllning till Andreas Fransson

Ett år har gått sedan Andreas Franssons tragiska bortgång i Chile. Nu hyllas han av sin syster, Sandra Fransson, med ett hyllningsmotiv – och snart en egen skida.

Apogée – en hyllningsfilm till Andreas Fransson och JP Auclair

Bjarne Salén har gjort en kort hyllningsfilm till Andreas Fransson och JP Auclair, hans två nära vänner som gick bort för ett år sedan i Chile.

Artiklar

Andreas Fransson – Ett liv på gränsen

Många år efter olyckan som tog hans liv lever Andreas Fransson kvar i våra sinnen. Läs Kalle Grahns artikel från 2014 om Sveriges, och en av världens, främsta brantåkare genom tiderna.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top