Henrik Harlaut nominerad till ESPY Awards
Rösta på Henrik Harlaut i ESPY Awards

Henrik Harlaut nominerad till ESPY Awards

Rösta på vår svenska dunderstjärna inom slopestyle och big air Henrik Harlaut som nominerats till "best male action sports athlete" på världskända ESPY Awards.

ESPY Awards står för "Excellence in Sports Performance Yearly Award" och är idrottsvärldens motsvarighet till musikbranschens Grammy. Det är en av de tyngsta utmärkelserna inom sport och delas ut av den amerikanska TV-kanalen ABC för att uppmärksamma årets största idrottsliga prestationer.

Henrik Harlaut satte sig själv på kartan även utanför freeski-scenen efter att han vann dubbla X Games-guld i Aspen under uppladdningen inför OS i Sydkorea. Nu är han tillsammans med bowlaren Jesper Svensson de enda svenskarna på listan över de nominerade inom "Best in Sports".

Publik omröstning är det som avgör vem av de nominerade som får ta hem priset på ESPY-galan i Los Angeles den 18e juli, så se till att rösta på Henrik Harlaut i kategorin "bästa manliga actionsportatlet.

RÖSTA HÄR!

Scrolla långt ner i listan över olika kategorier inom "Best in Sport" och precis nedanför "bästa bowlare" hittar du "Best action sports athlete". Klicka i Henrik Harlaut och vänta ett par sekunder så går rösten igenom.

Du kan rösta en gång om dagen per digital enhet och flest röster när ESPY Awards-galan i Los Angeles drar igång den 18 juli får äran att ta emot priset.

Nominerade i kategorin "best actions sports athlete" är förutom Harlaut den amerikanska guldmedaljören från OS i halfpipe David Wise, en av världens bästa skateboardåkare Kelvin Hoefler från Brasilien och snowboardåkaren Marcus Kleveland från Norge mer totalt fem X Games-medaljer.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!