Prylnytt: Delade stighudar

Prylnytt: Delade stighudar

Contour Hybrid Free är en stighud som funkar på flera par skidor, oavsett bredd.

Vi vet, det här problemet kan utan tvekan sorteras in under avdelningen extrema I-landsproblem. Men nu är vi skidåkare en samling prylnördar och då hittar man ofta problem i saker som egentligen är några stora problem. 

Contour Hybrid Free från Österrikiska Koch Alpin är kanske just en sådan lösning. Om du har en quiver med flera par skidor som du ofta byter mellan frekvent kan det både bli dyrt och krångligt att hålla dig med specialskurna stighudar till alla par. Hybrid Free är en split skin som går att anpassa till olika skidbredder enkelt och snabbt. Du kan låta hudarna ligga i ryggsäcken oavsett vilka skidor du valt den dagen. Ytterligare en fördel är att du spara vikt på breda skidor, då knappast behöver släpa runt på lika mycket stighud under skidan. Något som knappast behövs för friktionens skull.

Konceptet med split skins är inget nytt, folk har försökt med liknande koncept i många år nu. Oftast med misslyckade resultat och ett ihopklistrat virrvar av stighud som resultat. Hybrid Free löser en del av den problematiken genom en kombination av traditionellt klister som fästmedel som mixas med en silikonbaserad lösning. Resultatet ska enligt Contour själva vara den perfekta mixen av fäste på skidorna och hanterbarhet. 

Åka Skidor kommer att testa Hybrid Free över de närmsta veckorna, vi återkommer med en utförlig testrapport!

 

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!