La Sportiva Stratos Cube – världens dyraste pjäxa

La Sportiva Stratos Cube – världens dyraste pjäxa

Med ultralätt, stark och smått elastisk kolfiber-kevlar är det den lättaste, mest teknologiskt avancerade randonée-pjäxan i världen – men också den dyraste.

Om du någon gång funderat på hur det skulle kännas att en mästerskapsvinnande tävlingsbil på fötterna så behöver du inte fundera länge till – det vill säga om du har 3000 dollar som bara ligger och skräpar.

La Sportiva Stratos Cube är tillverkad i samma material som en formel 1-bil – där av liknelsen precis. Med sin ultralätta och något elastiska kolfiber-kevlar ska pjäxan ha en oöverträffad prestanda med fantastiskt hållbar och styvhet. 

Men vad får du då för drygt 26 000 kronor? Spännen i rent guld, rysk kaviar som sula, innersko gjord av pälsen från en bengalisk tiger? Nej, tyvärr inte. Däremot får du ungefär samma rörelseförmåga som i ett par flip-flops med 23 grader rörelseomfång bakåt och 53 grader framåt – det vill säga totalt 76 grader. Ett pjäx-par väger totalt sett 1100 gram vilket gör dem till en av de lättaste pjäxorna på marknaden.

Men så var det ju det där med priset. 26 000 kronor är väldigt mycket pengar för ett par pjäxor, oavsett hur lätta och stabila de än må vara. För samma pris som ett för par Stratos Cube skulle du istället kunna köpa dig:

1 par La Sportiva Stratos Evo + ett par tuggummin

2 par valfria DPS-skidor + 1 skidställ från Arcteryx

3 par Dynafit TLT 6 Performance CL

52 årsprenumerationer av Åka Skidor

104 exemplar av valfri t-shirt i Åka Skidor-shopen


Vi själva hade gått med något av de sistnämnda alternativen. Så mycket mer för pengarna. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!