Alpint

Benjamin Alexander siktar mot att som första skidåkare från Jamaica vara med på nästa vinter-OS. Bild: prntscreen
Nyheter

Jamaica Ski Team – han siktar på OS 2026

Efter en krokig historia siktar nu Benjamin Alexander på att bli den första skidåkaren att representera Jamaica vinter-OS 2026.

Nyheter

Nu börjar alpina VM i Cortina d’Ampezzo 2021

Tävlingstider, sändningar och vilka svenska åkare som står på start. Här är allt du behöver veta för att följa alpina VM i Cortina d'Ampezzo.

Artiklar

Skidsnack v17 – Riksgränsen öppnar för bokningar igen

Riksgränsen och Björkliden tar emot nya bokningar igen, Tobleronetoppen lystes upp i svenska färger, akta renarna på fjället och how to get viral i veckans skidsnack.

Artiklar

I helgen har Vinterstudion äntligen premiär

Vinterns höjdpunkt från en soffa sett drar igång för säsongen denna helg. I SVTs Vinterstudion under premiärhelgen kan du se världscup i slalom varvat med längdskidor från Gällivare.

Artiklar

Return of the turn är tillbaka

Marcus Caston drömmer om att filma ett avsnitt med det djupaste pudret någonsin, men när snöstormen når Utah åker han till kullarna i Minnesota istället.

Artiklar

Skidkultur och OS-feber i Kina

Åka Skidors utsände knäcker extra som coach för Kinas OS-hopp och kommer till insikter i det förlovade landet om skidåkningens universella dårskap.

Artiklar

SVT tappar rättigheterna för skidåkning

Sveriges Television och Vinterstudion är en folkkär favorit under årets kyliga månader, men nu är det klart att SVT förlorar rättigheterna att visa skidåkning framöver.

Artiklar

Besegra berget – en film om störtlopp

Se en nervkittlande dokumentär om störtlopp som fångar sportens alla aspekter på ett spektakulärt vis. Brant, isigt och läskigt på riktigt.

Artiklar

Vintergration med SK United

Att dyra materialsporter, som alpinåkning, sållar hårt bland dem som egentligen skulle vilja hålla på är ingen nyhet. Men det finns sätt att komma runt problemet. Om man har en idé, engagemang och en skidbacke, då går det till exempel att starta SK United.

Artiklar

Idre Fjäll är först att öppna för skidåkning

Från och med idag kan du åka skidor i Sverige igen. Idre Fjäll har sparat snö över sommaren och är först ut att öppna liftarna för skidåkare.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top