Prisbelönt goggle gör linsbyte till en baggis

Prisbelönt goggle gör linsbyte till en baggis

Den har hyllats av både åkare och industri för sin progressiva teknik.
Sen skadar det ju inte att den har en snygg design.
Nya Dragon NFX2 blev vald till best goggle under ISPO 2015 – och det är enkelt att förstå varför.

Dragon NFX2 är bland annat Chris Benchetlers val av goggle när han river av linjer världen över. Precis som med föregångaren NFX har NFX2 Dragons patenterade ramlösa konstruktion som gör det otroligt enkelt att ta bort eventuell snö som fastnat på linsen. Perfekt för alla dagar – kanske färre än vad vi själva vill erkänna – då snön skjuter upp i ansiktet och blockerar sikten. 

Där till finns ett armerat ventilationssystem i hårdplast som ska hålla spetsiga och klumpiga fingrar från att ta i sönder ventilationen.

Nytt för i år är att Dragon introducerat en revolutionerade enkelt sätt att byta linser. Systemet kallas Swiftlock Technology och består av två låsspakar på vardera sida av linsen.
Genom att trycka upp spakarna lossar du linsen och lika enkelt låser du sen fast din nya lins genom att dra spakarna neråt. 

Det finns inte mindre än 20 olika linser som att välja mellan, så att du kan vara väl rustad för vilket väderförhållande som kommer din väg – och om det skulle förändras på en sekund, så kan du göra likadant. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!