Wagner Skis – 100% custom från Colorado
Wagner gör skidor som är lika unika som terrängen i Telluride. Foto: Benjamin Rasmussen

Wagner Skis – 100% custom från Colorado

Letar du efter något helt unik att ha under fötterna? Då kan amerikanska Wagner Skis vara något för dig. 100% tillverkade efter dina önskemål och handgjorda i Telluride i Colorado.

Det finns ett gäng skidmärken som marknadsför sig med benämningen custom inkastad på lämpligt ställe. Oftast handlar det om möjlighet att välja grafik, eller i vissa fall anpassa flexet. Amerikanska Wagner Skis är däremot ett av få märken i världen som går hela vägen och anpassar skidorna fullt ut efter kundens (ibland extremt specifika) önskemål. 

Wagner har sin bas i den klassiska skidhålan Telluride, mitt bland de mäktiga San Juan-bergen i sydvästra Colorado i en oansenlig lokal bland de lyxiga lodgerna och glassiga butikerna
i den (relativt) nybyggda
Mountain Village. 

 

Wagners fabrik ligger i Mountain Village i Telluride. Foto: Tina Whatcott

Wagners process med att bygga en personlig skida inleds med att du som skidåkare går igenom dina önskemål och skidbehov med en representant från skidmärket. Slutmålet är att hitta en bredd, skärning, flexmönster och konstruktion som passar just din fysik och din åkning.

Den här processen är inte gjord i en handvändning och det kan ta många vändor innan man hittar rätt – speciellt eftersom Wagner inte har några fasta mått att utgå ifrån utan skapar varje skida i princip helt från scratch. 

När grunden är satt petas alla variabler in i en CNC-maskin som spottar ur sig alla delar som behövs för att tillverka skidan. Till skillnad från de flesta andra skidmärken jobbar Wagner inte med förfrästa gjutmallar utan alla bitar läggs ihop med varsam hand innan de förses med ett toppskikt med ditt val av grafik och pressas ihop. Efter slipning och slutfinish är det dags att montera på bindningar och ge dig ut i bergen. 

Totalt tar det 10-12 arbetstimmar och runt två veckor att skapa ett par Wagner.

Priset för att vara unik ligger på 1 750 USD och uppåt. Är det värt det? Det vet bara du själv.

wagnerskis.com

 

Gör din egen grafik eller välj bland en uppsjö olika färdiga mallar.

 

 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!