Perspektiv i Kanada med Windstedt och Rapaport
Henrik Windstedt i Nelson i Kanada. Foto: Oskar Enander

Perspektiv i Kanada med Windstedt och Rapaport

Peak Performance friåkningsteam drog till Nelson i Kanada för att fånga fågelperspektivet på British Columbias vilda berg.

Förra vintern åkte Peak Performance tillsammans med produktionsbolaget Whiteout Pictures till Kanada för att filma med några av Peak Performance vänner Henrik Windstedt, Dave Treadway och Matilda Rapaport. Denna unika film är resultatet från deras resa. Under fyra minuter får vi följa med på en färd in i hjärtat av puderåkning i området runt Nelson, Kanada. Teamet jobbade hårt för att skapa ett visuellt material som kändes innovativt och skulle sticka ut ur mängden av skidåkningsfilmer idag. För att åstadkomma detta släpade de med sig en hel del tekniska redskap upp på berget som drönare och en gyro stabiliserande gimbal för att kunna fånga speciella vinklar och förmedla skidåkning på ett nytt sätt. 

Alexander Rydén leker följa-john med Dave Treadway.

Windstedt och Rydén gör sig redo.

Peak Performance och Whiteout Pictures "Perspectives" blev Matilda Rapaports sista produktionen innan den tragiska olyckan som kostade henne livet under sommaren 2016. Matilda var en älskad teamkamrat som skapade flera filmprojekt tillsammans med Peak Performance, Whiteout Pictures och de andra vännerna. Perspectives avslutas med en hyllning till Matilda. #inspirelikematilda

Puder på linsen? Ett välkänt fenomen i British Columbias inre.

Dave Treadway.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!