Norrmannen Ståle Sandbech tog hem Air & Style i Innsbruck.

Resultat för svenskarna i Air & Style

Under gårdagen avgjordes big air-tävlingen Air & Style i Innsbruck, Österrike. I finalen blev det tyvärr så att Måns Hedberg fick köra mot Niklas Mattson, där den senare tog sig vidare.

Text: • 2015-01-18 Uppdaterad 2015-01-18

Inför fullsatta läktare och fantastisk stämning vann norrmannen Ståle Sandbech Air & Style i Innsbruck, Österrike.

Måns Hedberg vann kvalet, men fick ge sig mot Niklas Mattson i finalen idag. På andra halvan vann Tor Lundström över OS-mästaren i slopestyle Sage Kostenburg, USA. Det allt tilltagande snöfallet gjorde det svårt för åkarna att hålla fart och landningen blev mjuk och gropig. Därför var det fler hopp med låg poäng än normalt när världseliten tävlar.

Det var två svenskar kvar bland de 8 åkare som slogs om de 4 platserna i superfinalen. De fick inga lätta motståndare – Mattson ställdes mot norska underbarnet Ståle Sandbech, som slutligen vann hela klabbet men han var illa ute mot Mattson. Ståle inledde dåligt med två misslyckade hopp och Mattson, som satte en 1260 indy i första hoppet, hade nog klarat sig vidare på att ställa en 720 i tredje hoppet. Nu satsade han på en backside 1080 och missade i landningen samtidigt som Sandbech satte en trippelvolt och tog sig till supefinal.

Niklas Mattson, som hade Sandbech i brygga inför tredje hoppet: 
”Jag kör inte taktiskt, jag bjuder upp till dans…”, tyckte Niklas som förklaring till varför han inte ”mjölkade” sig vidare.
”Normalt sett är jag helt säker på backside 1080 men inför sista hoppet var det mer fart i banan trots snöfallet och därför flög jag längre än planerat och överroterade”, säger Mattson i ett pressmeddelande.

Tor Lundström mötte finske Peetu Piiroinen, som levererat fett denna helg. Nu blev det ganska jämt, men Lundströms avslutande backside double cork 1080 räckte inte, planen var en 1440 men farten räckte inte. 

Tor Lundström bäste svensk idag med en 6e plats: 
”Det var kul hela vägen, det gick bra – tills det började snöa”, det sa Tor i målområdet direkt efter Air & Style, men han satte en triple cork tidigare och det var han väldigt nöjd med. 

Sammanfattningsvis kan man säga att placeringarna 6, 7, 13 och 19 är hedervärda svenska resultat – men de här grabbarna siktar högre och det får vi förhoppningsvis se under kommande VM och X-Games. Mattson och Sven Thorgren är dessutom klara för Air & Style-finalen i L.A.

 Resultat:
1. Ståle Sandbech
2. Peetu Piiroinen
3. Yuki Kadono
4. Sebastien Toutant
5. Tor Lundström
6. Kyle Mack
7. Niklas Mattsson
8. Emil André Ulsletten
9. Billy Morgan
10. Torgeir Bergrem
11. Eric Willett
12. Sage Kotsenburg
13. Måns Hedberg
14. Max Parrot
15. Roope Tonteri
16. Keita Inamura
17. Mathias Weissenbacher
18. Werner Stocker
19. Sven Thorgren
20. Antoine Truchon
21. Kim-Rune Hansen
22. Carlos Gerber
23. Halldór Helgason
24. Seppe Smits


Text: • 2015-01-18
Snowboard

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen