5fd94800ae5b1

Gigi Rüf i stor lavin i Alaska

Österrikaren Gigi Rüf drogs med i en lavin vid en filminspelning i Alaska. Den här videon visar olyckan och Gigi Rüf berättar om sina erfarenheter av händelsen.

Text: • 2015-02-04 Uppdaterad 2015-02-04
Laviner – en lektion i överlevnad

Som tur var gick lavinincidenten bra.

”Jag bröt en regel. Så snart snön har fallit ska man vänta i 24 timmar innan man åker på den men vi var så desperata över att få lite puder och stack ut och åkte”, berättar Gigi Rüf.

Det var första gången som han drogs med i en lavin. I videon reflekterar han över erfarenheten och svårigheten i att ta de viktiga beslut som måste tas på daglig basis i offpist-miljö.

Proffsåkare känner ofta press på sig från filmteamen, som ska sätta de snyggaste tagningarna på så få dagar som möjligt. Det skapar en situation som gör att åkare tar risker, även fast de känner till dem.

Gigi Rüf säger att händelsen har hjälpt honom i sitt beslutsfattande på berget. Videon är från december 2014.

Åkare fångad av stor lavin under FWT
Konstgjorda laviner ska hjälpa forskare
Spränger laviner efter snödump på 1,5 meter

Text: • 2015-02-04
LavinsäkerhetVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen