Lavinsäkerhet

Artiklar

Hitta din egen linje med appen PickALine

Det finns många smarta appar som underlättar skidåkningen. En av dem är PickALine som bland annat ger tillgång till 3D-kartor, lavinprognoser och åklinjer.

Artiklar

Ledare: Använd din lavinkunskap!

Åka Skidors chefredaktör skickar en uppmaning om att vi skidåkare ska nyttja den kunskap och omdöme vi faktiskt besitter.

Prylguide

Prylguide: Marknadens 3 bästa transceivers

En transceiver och kunskap att hantera den är bland de bästa investeringar en skidåkare kan göra. Vi tipsar om tre favoriter.

Prylguide

Ny lavinprodukt ska öka överlevnadstiden med 75 minuter

Från 15 minuter till 90 minuter – så länge ska nya Safeback öka den potentiella överlevnadstiden för den som hamnar under en lavin.

Sverige

I fält med lavinpatrullen i Kittelfjäll

Följ med på lavinprognosarbete i södra Lapplandsfjällen och lär känna två av Sveriges mest snöentusiastiska lavintekniker.

Nyheter

Skiers Left bjuder in till gratis lavinföreläsningar

Stiftelsen Skiers Left bjuder in till fem lavinföreläsningar på nätet. Gratis och öppna för alla.

Nyheter

[Uppdaterad] Analys: orsak till den 300 meter breda lavinen i Åre

Lavinrisken var 2 av 5, trots det utlöstes en stor lavin av skidåkare i Åre. Vi tittar närmare på orsakerna bakom det enorma släppet.

Se till att kolla din transceiver innan du ger dig ut. Foto: Ortovox
Prylguide

Guide: Så kollar du din transceiver

Det är viktigt att din transceiver fungerar som den ska när du behöver den. Såhär gör du för att kolla igenom din sändare.

MM Rapaport Hargin, OnEdge och Svelav i samarbete. Foto: MM Rapaport Hargin
Artiklar

Påminnelse om lavinsäkerhet i fyra korta filmer

Många pratar om lavinsäkerhet under hösten, men det glöms lätt bort under vinterns gång. Här kommer en påminnelse i form av fyra korta filmer.

Prylguide

Pieps erbjuder ny bärsele till omstridda DSP

UPPDATERAD: Pieps erbjuder en uppgraderad bärsele till modellerna DSP Pro och DSP Sport för att undvika de problem som transceivern haft.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top