Nyheter

[Uppdaterad] Analys: orsak till den 300 meter breda lavinen i Åre

Lavinrisken var 2 av 5, trots det utlöstes en stor lavin av skidåkare i Åre. Vi tittar närmare på orsakerna bakom det enorma släppet.

Se till att kolla din transceiver innan du ger dig ut. Foto: Ortovox
Prylguide

Guide: Så kollar du din transceiver

Det är viktigt att din transceiver fungerar som den ska när du behöver den. Såhär gör du för att kolla igenom din sändare.

MM Rapaport Hargin, OnEdge och Svelav i samarbete. Foto: MM Rapaport Hargin
Artiklar

Påminnelse om lavinsäkerhet i fyra korta filmer

Många pratar om lavinsäkerhet under hösten, men det glöms lätt bort under vinterns gång. Här kommer en påminnelse i form av fyra korta filmer.

Prylguide

Pieps erbjuder ny bärsele till omstridda DSP

UPPDATERAD: Pieps erbjuder en uppgraderad bärsele till modellerna DSP Pro och DSP Sport för att undvika de problem som transceivern haft.

Lavinkurser i Stockholm
Nyheter

Uppfräschning av lavinkunskaper i Stockholm

Nu erbjuds lavinkurser i Stockholm varje tisdagskväll i mars månad. Passa på att fräscha upp dina kunskaper under ett kvällspass i Flottsbro.

Nödvändigheter. Bilden skulle innehållit en värmande puffjacka också, men den hade fotografen på sig vid fototillfället. Foto: Tobias Liljeroth
Verkstan

Nödvändigheterna du alltid ska ha med dig

Vi har listat saker du alltid ska ha med dig i ryggsäcken på toppturen eller i offpisten.

Snöfall på väg in över Sverige. Bild: SMHI
Nyheter

Puderalarm: Nu kommer mer snö till Sverige

Ett nytt stort snöfall rör sig mot den svenska fjällkedjan. Under veckan väntas mycket snö i mer eller mindre hela fjällvärlden.

Artiklar

Nya datum för SAFE AS i Åre

Säkerhetskursen SAFE AS har satt nya datum för sitt uppskjutna camp i Åre.

Nyheter

Skiers Left bjuder in till kostnadsfria lavinföreläsningar på nätet

Uppdatera dina säkerhetskunskaper med årets upplaga av Ride Safe. De kanske allra viktigaste i förberedelserna inför säsongen. Föreläsningsserien kommer sändas digitalt via nätet och det kostar ingenting att delta.

Artiklar

Svensk ingenjör har utvecklat lavinräddnings-drönare

Drönaren ska kunna scanna av lavinområdet efter begravda transceivers innan sök-teamet har hunnit komma till platsen. Tekniken hoppas underlätta sökande, förkorta söktid och rädda liv.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top