5fd930f8f220d

Helgens placeringar flyttar upp svenskarna

Efter svenskarnas fina prestationer i Arosa leder nu både Anna Holmlund och Victor Öhling Norberg världscupen i skicross.

Text: • 2015-02-08 Uppdaterad 2015-02-08

Under båda tävlingsdagarna av Ski Cross World Cup i Arosa Schweiz, knep Anna Holmlund andra plats. Hon fick se sig besegrad av Fanny Smith som tog en dubbelseger på hemmaplan i Arosa.
”Jag ville verkligen vinna idag förstår att det låter konstigt men jag kom inte hit för att bli tvåa. Jag är trots detta väldigt glad att jag nu leder totala Cupen vilket är en stor grej för mig”, säger Anna Holmlund.

 

Helgens placeringar flyttar upp svenskarna
Anna Holmlund in action. Foto: Pressbild

 Tack vare fina prestationer på tävlingarna i Arosa tar nu både Victor Öhling Norberg och Anna Holmlund över ledningen i den totala världscupen. Victor tog hem segern och formen ser kanon ut inför Åre.
”Jag är sjukt trött men otroligt glad efter denna helg. Att vinna på det här sättet är underbart och jag ser fram mot att komma hem till Åre för att förhoppningsvis leverera. Jag är otroligt tacksam över det stöd jag har från både lag kamrater och serviceteam det känns som jag är oslagbar just nu”, säger VÖN efter segeråket. 

Helgens placeringar flyttar upp svenskarna
Victor Öhling Norberg var så här glad efter segern. Foto: Svenska Skidförbundet

Startsnabbe Michael Forslund vann sitt första heat på ett övertygande sätt och låg bra till i kvartsfinalen men missade lite i slutet och blev omkörd och utslagen.
”Första heatet var riktigt bra men inte andra då jag gjorde många små misstag.  Jag ser fram emot att komma hem till Sverige och ta revansch då jag är i god form vilket kändes på hur jag kvalade här i Arosa”, säger Michael Forslund.

Nästa tävling går av stapeln 13-15 februari på hemmaplan i Åre.


Text: • 2015-02-08
Skicross

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen