Sex svenska åkare på start i Åre i dag: Anna Holmlund, Victor Sticko, Micke Forslund, Victor Öhling Norberg, Viktor Andersson och debutanten Erik Mobärg.

Svenskarna taggade att starta på hemmaplan

I dag är det dags för världscupen i skicross i Åre. Sex svenska åkare är med och tävlar på hemmaplan. Victor Öhling Norberg och Anna Holmlund leder den totala världscupen och övriga truppen är i god form.

Text: • 2015-02-13 Uppdaterad 2015-02-13

Vid de senaste tävlingarna i Arosa, Schweiz, blev det dubbla pallplatser för både Anna Holmlund och Victor Öhling Norberg. Formen är god och de ser fram emot att tävla på hemmaplan.

”Det känns jättekul att komma till Åre och hemmapubliken efter de senaste succétävlingarna och vi är otroligt laddade! Banan börjar ta form och det ser ut att bli en riktigt häftig utmaning för åkarna”, säger huvudtränare John Lindh.

Den svenska truppen förstärks även med en debutant som visat prov på fantastisk åkning under säsongen. Blott 17 år gammal gör Erik Mobärg från Edsåsdalen sin världscupdebut. Erik, som går andra året på skidgymnasiet i Järpen, har visat prov på hög ambitionsnivå och stark åkning med topplaceringar i de tävlingar han ställt upp i under säsongen.

”Jag trodde inte att det var sant när jag fick frågan av Förbundskaptenen Eric Iljans och känner att det är en grym möjlighet! Jag har ju kört som föråkare i Åre tidigare men jag har utvecklats mycket till i år och är superladdad”, säger Erik Mobärg.

Den ofrivilliga, brutala spagaten
Helgens placeringar flyttar upp svenskarna

I dag körs kvalet klockan 10.30 – 13.45. På lördag körs finalerna mellan 11.00 – 12.30 och på söndag blir det kval för damer kl. 09.30 och herrar  11.30 samt finaler klockan 14.15.

Följande åkare startar för Sverige:
Anna Holmlund, Sundsvalls SLK
Victor Öhling Norberg, Funäsdalens SLK
Michael Forslund, IFK Mora Alpina
Viktor Andersson, Vemdalens IF      
Viktor Sticko, IFK Mora Alpina
Erik Mobärg, Edsåsdalens SLK


Text: • 2015-02-13
Skicross

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen