Bild från första stoppet av FTW i Chamonix, där svenske åkaren Reine Barkered (t. vä.) kom tvåa. Foto: D. Carlier/Freeride World Tour

Världens bästa åkare pressas på höjdartävling

Blir det lika sjuka åk som för ett par dagar sedan i världstouren i friåkning i Andorra? Se tävlingen live här.

Text: • 2015-02-18 Uppdaterad 2015-02-18

I dag är det dags för skidherrarnas sista tävling innan Freeride World Tour lämnar Europa för Alaska. De 16 herrarna som har lyckats samla flest poäng under tävlingarna hittills i år reser vidare till Alaska. Tävlingen där är en snackis och ses av många som tourens höjdpunkt, så i dag kommer vi att få se flera satsa-allt-eller-försvinn-åk. Kan bli spännande! 

Då damernas tävling redan är avgjord och Lotten Rapp är enda svenskan att åka till Alaska hoppas vi att hon får resesällskap av någon landsman. Reine Barkered, som leder den totala touren kommer nog att checka in med Lotten till Alaska men frågan är hur det går för Wille Lindberg, vars poäng ligger på gränsen till att ta sig till Alaska.

Starttid är i nuläget satt till 09.30 och då ska livesändningen börja. Först ut är snowboard-kategorin med herrarna först och sedan damerna. När de är klara startar skidherrarna.


Text: • 2015-02-18
Freeride World TourReine BarkeredWille Lindberg

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen