Foto: Hammarbybacken 2H

Artiklar

Klart för ny upplaga av urban toppturs-tävling

Toppturstrenden fortsätter att engagera allt fler – och i mars 2016 arrangeras Hammarbybacken 2h för sjätte året i rad. – Aktiviteten att gå uppför för egen maskin och åka utför är väldigt eftertraktad och uppskattad, säger Camilla Antonsson, tävlingsledare för Hammarbybacken 2H.

Text: • 2015-11-25 Uppdaterad 2021-08-19

Kungen av Jämtlands fjälltoppar

Hammarbybacken 2H

Plats: Hammarbybacken, Stockholm
Tid: 8 mars 18-20
Anmälan:Hammarbybacken 2H

Konceptet är enkelt. Under två timmar ska du avverka så många höjdmeter som möjligt genom att på stighudar ta dig upp och ner för Hammarbybacken i centrala Stockholm.
Förra året deltog totalt 61 toppturs-entusiaster och tillsammans avverkade de 759 varv och imponerade 68 000 höjdmeter. I år hoppas tävlingen på nya rekord.
– Vi har gräns på 100. Det brukar vara rätt lagom för att vi ska kunna mäkta med. Men kommer vi upp över 70 blir vi jätteglada. Det är en målsättning att slå 61 och närmare oss 70. Sen är det ett evenemang där många bokar på plats. Är det bra väder så är det många dyker upp, säger Camilla. 

Tävlingen är till för alla oavsett om du är en rutinerad skidalpinist eller bara en glad amatör som vill träffa likasinnade och ha en härlig kväll.

Precis som tidigare kommer det finnas en lag- och en soloklass. Lagtävlingen sker i stafettform där en person tar sig upp och ner för att sedan växla över till en lagkamrat. Vid tävlingens slut summeras lagets antal höjdmeter. I soloklassen avverkar en ensam person så många rundor de hinner med under tävlingens två timmar.

Varje runda i Hammarbybacken ger drygt 90 höjdmeter. Förra året vann Patrik Nordin och Josefina Wikberg herr respektive damklassen på 24 och 22 varv – vilket ger drygt 2200 höjdmeter, det vill säga drygt 100 meter högre än Kebnekaise.

Anmälningen öppnar 1 december. 

Toppturskungens 10 bästa tips


Text: • 2015-11-25
ArtiklarHammarbybackenTopptur

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen