Se Kristofer Turdells spektakulära vinnaråk

Kristofer Turdell stod för en rejäl skräll när han tog hem Freeride World Tour i Vallnord. Trots att han är rookie på touren stod han för ett vansinnigt åk innehållandes det högsta droppet och de bästa landningar – se för er själva.

Text: • 2016-01-23 Uppdaterad 2016-01-23

Kristofer Turdell var dock inte den enda svensk som stod för en stark insats under tävlingen. Christoffer Granbom var först ut av svenskarna att knipa en pallplats genom att komma två i herrernas snowboard. Därefter var det dags för Evelina Nilsson och kliva in och ta en överraskande tredjeplats i damernas skidåkning. 

Christoffer Granboms silveråk hittar ni 33.10 in i klippet. 

Bronsåket från Evelinas Nilsson finner ni 1:57:50 in. 

Med dagens åk var utan tvekan Kristofer Turdells vinnaråk. Med stora drops, perfekta landningar och ett helt makalöst åk tog han alltså en segern i sin allra första FWT-tävling. Turdells åk hittar ni 3:57:50 in i klippet

Här får du mest pist per krona


Henrik Winstedt kör perfekt skogsåkning – i Åre


Här driver succé-serien med Tanner Halls tragiska olycka


Text: • 2016-01-23
Evelina NilssonFreeride World TourKristofer TurdellVallnordVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen