5fd92fee183a1

Specialdesignade ”pjäxor” hjälper amputerad tillbaka till backen

En allvarlig sjukdom tvingade skidentusiasten, Erik Bowen, att amputera båda fötterna. Men nu står han återigen på skidor tack vare ett par specialdesignade "pjäxor".

Text: • 2016-02-01 Uppdaterad 2016-02-01

Den inspirerande nyheten kommer ifrån Lafayette i Colorado. 2014 levde Erik Bowen, 35, ett väldigt aktiv liv och älskade att vara ute i skidbacken. Men efter ett allvarligt fall av streptokocker och lunginflammation var Bowen tvungen att amputera båda fötterna.

Bowen trodde självklart att han aldrig skulle stå på ett par skidor igen, men tack vare en protes-utvecklaren, Hanger Clinique, i Lafayette har Bowen nu fått ett par specialtillverkade ”skid-fötter” som fungerar som ett par pjäxor. 

35-årige Bowen ser fram emot att kunna åka skidorna igen och planerar att testa sina nya fötter på Copper Mountain i några veckor.
– Mitt mål är att njuta av Colorado och av skidbacken igen, säger Bowen till 9news

Uppfyller sin dröm om Alaska – trots sitt handikapp


Åker puder och droppar klippor på ett ben


Text: • 2016-02-01
ColoradoInspirationUSAVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen