Inspiration

Artiklar

InspireUs – inspiration, jämställdhet och åkglädje

InspireUs startades av tre Årebor med det tydliga målet att inspirera tjejer till att våga ta mer plats i actionsporter och styra utvecklingen mot en mer jämställd framtid.

Artiklar

Vad betyder skidåkning för dig?

Krav, kärlek och frihet. Ronja Stenhöös beskriver vad skidåkning betyder för en 27-årig skånings liv ihop med en jämngammal husbil.

Artiklar

Komfortzonens gränsland – tävla i friåkning

Hur är det att tävla i friåkning egentligen? Häng med bakom kulisserna tillsammans med några av Skandinaviens mest lovande friåkare.

Artiklar

Vintergration med SK United

Att dyra materialsporter, som alpinåkning, sållar hårt bland dem som egentligen skulle vilja hålla på är ingen nyhet. Men det finns sätt att komma runt problemet. Om man har en idé, engagemang och en skidbacke, då går det till exempel att starta SK United.

Artiklar

73-åring lämnade sin snowboard på skidort tillsammans med ett brev…

Mot en vägg i Blue Mountain resort i Pennsylvania fann man en snowboard ståendes tillsammans med boots, hjälm och handledskydd. Högst upp på brädan satt ett kuvert som på utsidan läste: "Gratis till ett bra hem"

Nu lägger hon av med skidåkningen – 102 år gammal!

I 8 årtionden har hon åkt skidor, men nu börjar åldern ta ut sin rätt. Nu lägger 102-åriga Hilda Jameison av med skidåkningen.

98-årigens hemlighet till ett långt liv i backen

Han gör sin 56 raka säsong i Wasatch och har en del rutin när det kommer till skidåkning. 98-årige George Jedenoff delar med sig av sin puder-filosofi som gjort att han fortfarande kan åka skidor – trots sin ålder.

John Roth personifierar allt som är glädjen med skidåkning

John Roth har åkt skidor varje dag i Telluride de senaste 43 åren. Han inställning till skidåkning är beundransvärd och gör honom till en fantastisk ambassadör för skidorten. – Varje skiddag är den bästa och varje skidminne värt att komma ihåg.

Specialdesignade ”pjäxor” hjälper amputerad tillbaka till backen

En allvarlig sjukdom tvingade skidentusiasten, Erik Bowen, att amputera båda fötterna. Men nu står han återigen på skidor tack vare ett par specialdesignade "pjäxor".

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top