GirlsDayOut när det hölls i Åre 25 mars i år. Foto: Rebecka Johansson.

Artiklar

Missa inte: GirlsDayOut i Vemdalen-Björnrike

I april är det dags för tjejskidcampen GirlsDayOut i Vemdalen-Björnrike. Missa inte en heldag med massor av skid- och brädåkning, coachning och dessutom – teståkning av Extrems tjejskida Mothertree.

Text: Mattias Björklund • 2017-03-29 Uppdaterad 2017-03-29

För femte året i rad arrangeras tjejskicampet GirlsDayOut. En utsåld heldag av campet hölls under den gångna helgen i Åre. Till Vemdalen-Björnrike den 8 april finns det fortfarande platser över. 

”Det är en häftig och unik känsla när berget övertas av tjejer i parken, i offpisten och i pisten”, skriver arrangerande InspireUs, ett nätverk som arbetar för att öka jämställdheten där tjejer traditionellt varit underrepresenterade.

Tillsammans med InspireUs erfarna coacher ges under GirlsDayOut bästa möjlig tillfällen att prova något nytt, få det där extra tipset som gör att du klarar vinterns mål eller helt enkelt bara suga åt dig av coachernas kunskap och ha vinterns roligaste åkdag ihop med ett gäng likasinnade brudar.

Förutom all skid- och brädåkning ges under GirlsDayOut i Björnrike möjligheten för alla nyfikna att agera teståkare och tycka till om prototyperna till prisbelönta MotherTree, Extrems nya friåkningsskida som släpps publikt vintern 2017/18. Därigenom blir du som deltagare under GirlsDayOut en viktig del i utvecklingen av marknadens bästa Freerideskida för tjejer, hälsar InspireUs.

Om Björnrike: Björnrike bjuder bland annat på en snowpark i söderläge gör landningarna slushiga. Dessutom en lättillgänglig offpist. Björnrike är även den perfekta platsen för att prova på och vidare utveckla åkning i både offpist och park och vill man inte ge sig hän någon av dessa så har Björnrike även smekande långa pister där vi kommer köra pistgrupper på förfrågan.

All information om campet och Inspireus hela verksamhet hittar du här!

GirlsDayOut Vemdalen-Björnrike

Plats: Björnrike
Datum: 8 april
Ålder: Över 18
För vem? Skid- och snowboardåkare
Grundpaket:
Coachning heldag
Lunch i backen
Afterski med middag
Pris Grundpaket: 650kr

Kvinnliga friåkare med munsvada driver med sig själva


Burton satsar på kvinnor


Den svenska tjejskidan


Text: Mattias Björklund • 2017-03-29
ArtiklarBjörnrikeFriåkningVemdalen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen