Foto: Ride the Cow
Nyheter

Ride the Cow är tillbaka med nya arrangörer

Sveriges trevligaste friåkningstävling Ride The Cow i Hemavan är tillbaka efter två års uppehåll. Nu med nya arrangörer.

Artiklar

Framtiden är här: Max Palm

17 år, redan bäst och uppväxt i Frankrike i Sveriges mest skidtokiga familj. Max Palm råkar också vara tidernas yngsta segrare i världens äldsta friåkningstävling.

Nytt datum för NM i Riksgränsen 2020

I ett försök att förhoppningsvis kunna genomföra Scandinavian Big Mountain Championships i Riksgränsen i vår har arrangören nu beslutat att flytta tävlingen till den 21-24 maj.

Artiklar

Framtidens friåkningsstjärnor gör upp om världsmästartiteln i Kappl

På plats i Österrikiska Kappl är världens 62 bästa friåkare i åldrarna 15-18 år för att göra upp om medaljerna. Juniorerna representerar 13 olika länder från hela 3 kontinenter.

Artiklar

Skidtest 2020: Vinterns bästa friåkningslagg

Här är testvinnarna från kategorin Freeride - friåkningsskidor med en midja kring 100 millimeter för hård åkning på stora berg som fungerar bra både i varierad snö och puder.

Artiklar

Skidtest: Vinterns bästa all mountain-skidor

Här är testvinnarna från kategorin All Mountain - Skidvärldens svar på en fyrhjulsdriven SUV som är lika hemma i pisten som en sväng utanför den.

Artiklar

Test: vinterns bästa pjäxor för friåkning och topptur 2019/2020

Åka Skidor har testat sju par pjäxor som mixar bra utförsegenskaper med ett lika bra gåläge och relativt låg vikt. Pjäxor för dig som varvar åkning i liftsystem med lite längre toppturer.

Malou Petersson åker bara puder

Sveriges mest omtalade kvinnliga friåkare Malou Petersson har klippt ihop en peppande säsongsedit från förra vintern med enbart djup puderåkning.

Artiklar

Åsiktsmaskinen Felix “Felkan” Lundin

Felix "Felkan" Lundin är en av den svenska skidbubblans verkliga centralgestalter. Inte för att han syns mest eller åker störst – utan mer för att han är överallt, hela tiden och inte drar sig en sekund för att säga vad han tycker.

Artiklar

Resultat från koridningen i Hemavan

Världens trevligaste friåkningstävling är avslutad för denna gång och både stämning, nivå på åkning och antalet rödbrända näsor var bättre än någonsin.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top