Foto: Linus Meyer. Reportage om Björn Becker.

Artiklar

Åktips & säkerhetstänk från skidpatrullen

Patrullen är en resurs på berget som många går miste om när det kommer till att få den senaste informationen om snöförhållanden och säkerhet.

Text: Gabriella Edebo • 2018-02-15 Uppdaterad 2018-02-15

Skidpatrullen är uppe på berget långt innan liftarna öppnar för att se till att allt är i sin ordning och säkert nog för att släppa skidåkarna på grönbete. Att prata med patrullen är ett av de bästa sätten att få koll på hur de rådande förhållandena snö- och lavinmässigt är och kan dessutom leda till tips om var den bästa och djupaste snön gömmer sig. Ofta delar patrullen gärna med sig av sina kunskaper och observationer till de som visar intresse, så ta dig tid och lägg till en liten pratstund med proffsen på morgonen till din dagliga rutin.

Nytt: lavinprognoser med lutningskartor


Dynamitmannen i Andermatt


Säker passion på berget


Text: Gabriella Edebo • 2018-02-15
ArtiklarChamonixLavinsäkerhet

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen