Foto: Skistar Pressmeddelande

Artiklar

Aprilskämt i skidvärlden 2019

Vi listar skämtens toppar och dalar från den första april. Synade du bluffen eller blev du blåst?

Text: Gabriella Edebo • 2019-04-02 Uppdaterad 2019-04-02

Världens längsta gondol

Skistar bygger världens längsta gondol mellan Sälen och Trysil, med en mellanlandning på den planerade flygplatsen. Med sin längd på 45 kilometer blir det den längsta i världen. TrySäl express kommer att ha 430 gondoler och en kapacitet på 24 400 personer i timmen.

Aprilskämt i skidvärlden 2019
Foto: Skistar Pressmeddelande

Gränsens snömängd

Faktiskt inte ett skämt. Riksgränsen har med råge mest snö i Sverige just nu med ett snödjup på 400 centimeter vid dalstationen. Nu saknas bara att liftjannen fungerar också. Uppe vid den lite blåsigare högzonen ska enligt uppgift 111 centimeter snö finnas, inklusive cirka 15 cm fluffig nysnö det senaste dygnet.

Lavingata blir pist

Efter en säsong med enorma laviner av historisk storlek i Colorado har nu staden Frisco sett sin chans att öppna upp ett nytt skidområde utan at behöva röja undan skog för en ny pist.

Blizzard Total revolutionerar skidindustrin

Inför nästa säsong skruvar Blizzard tillbaka tiden och tar tillbaka en smalare än smal midja, ”straight edge technology” och en standardlängd på 2 meter på sin nya modell Total. ”narrow is the new fat”. Se filmen med mer info om skidan på Ski Mags instagram.

Ortovox expanderar till surfvärlden

Ryggsäcksmärket Ortovox har insett att deras ballongteknik som används i lavinryggor kan appliceras även i surfvärlden som flytkudde vid behov. Avabag blir således  Wavebag.

Aprilskämt i skidvärlden 2019

Åka Skidor + Freeride = inte sant

Nej Åka Skidor och Freeride ska inte slås ihop, vilket alla som faktiskt läst artikeln nedan antagligen förstod.

Åka Skidor och Freeride.se slås ihop

STF öppnar fjällstuga på toppen av Hammarbybacken

Autonoma skidor och pjäxor

Bli bättre på att åka skidor med artificiell intelligens från Dalbello och Völkl.

Vail Resorts förbjuder snowboard

Jätten Vail som äger hela 19 skidorter i Nordamerika förbjuder snowboardåkare från och med 2021, enligt Unofficial Networks.

Dunisolerade badkläder

Priset för det sämsta av skidvärldens aprilskämt tilldelas klädmärket Eddie Bauer.

Candide crashar

Det händer ju inte, så likt mycket annat av det Candide Thovex gör så lär det vara stageat. Alternativt så kan alla övriga dödliga få må lite bättre av att veta att även Candide är mänsklig.Italien introducerar E-skitour

Rullband + skitour = sant. Stian Hagen har varit i Italien och testat den senaste tekniken för lata höjdmeterjagare. Se mer på Stians Instagram.

Aprilskämt i skidvärlden 2019
Foto: Stian Hagen

Stekspade á la Alex Honnold

Om du sett klätterfilmen Free Solo så la du antagligen märke till huvudpersonens favoritstekspade. Nu har Alex Honnold fått designa sitt drömköksredskap tillsammans med sin sponsor Black Diamond.

Aprilskämt i skidvärlden 2019
Foto: Black Diamond

Sånt som vi önskat faktiskt var aprilskämt:

– Flygplatsen i Sälen
– Stridspilothjälmar

- Den trasiga liften i Gränsen
– Liftkortspriser i Nordamerika

Skidsnack #13: Veckans nyheter i skidvärlden


Åka Skidor och Freeride.se slås ihop


Smarta följeslagare – 17 appar för skidåkare


Text: Gabriella Edebo • 2019-04-02
Artiklarskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen