Foto: Skistar Åre

Artiklar

Åre och Vemdalen öppnar på fredag

Nu på fredag den 15 november öppnar Åre och Vemdalen för säsongen, och nästa helg öppnar även Lindvallen.

Text: Gabriella Edebo • 2019-11-11 Uppdaterad 2019-11-11

SkiStar öppnar för skidåkning på fyra av sina fem Skandinaviska skidorter nu på fredag 15 november. Det blir Åre, Vemdalen, Trysil och Hemsedal som rullar igång liftarna redan denna vecka och Lindvallen i Sälenfjällen öppnar nästa fredag den 22 november. Vemdalen kunde dessutom smygöppna redan helgen som var.

Den senaste tidens ihållande kyla har gett mycket goda förutsättningar att producera snö.

– Vi har haft helt optimala förutsättningar att förbereda oss för öppning. Vintern och skidsäsongen är här i Åre och vi ser framemot 170 dagar med skidåkning, säger Niclas Sjögren Berg, Destinationschef på SkiStar Åre.

I veckan ska mer detaljerad information om vilka liftar och backar som öppnar presenteras, men det ser ut som att det finns chans till riktigt bra förhållanden under höstens skidtestarhelger.

Skidtestarhelger:

15 – 17 dec: Kiruna

28 nov – 1 dec: Vemdalen & Hemsedal

5 – 8 dec: Lindvallen

12 – 15 dec: Åre & Trysil

Här är skidorterna som redan öppnat eller gör det snart


Skidsnack v45 – när 100 lavinryggor rycks på en och samma gång


“Bättre än Japan” – Rekordstart på vintern i Tromsø


Text: Gabriella Edebo • 2019-11-11
ArtiklarNyheterÅreskidsnackVemdalen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen