Okänd åkare på Svalbard. Foto: Reuben Krabbe

Artiklar

Reuben Krabbe fångar den omöjliga skidbilden

Kanadensaren Reuben Krabbe har gjort till sin uppgift att skapa den omöjliga skidbilden. Det här är hans fyra främsta alster.

Text: Tobias Liljeroth • 2020-10-08 Uppdaterad 2020-10-08
Reuben Krabbe fångar den omöjliga skidbilden

Nebulosa

Nick McNutt åker framför Orionnebulosan, tagen i Pemberton i British Columbia i Kanada. Det här är den sista bilden i den här serien och visionen av jorden som vi knappt kan se. Nebulosan är i samma storlek som månen på natthimlen men förr mörk för våra ögon att se – den är gömd mitt i synfältet. Resan med att skapa den här bilden ihop med den kreativa processen och mina försök att återuppfinna mig själv berättas i filmen med samma namn, Nebula.

Reuben Krabbe fångar den omöjliga skidbilden

Snowflake

Jag skapade inte Snowflake runt ett speciellt budskap. Det är en bild som jag velat skapa i åratal som ett uttryck för kreativitet och skönhet. Jag kan inte hjälpa att kolla
på bilden och tänka på den gemenskap som jag hittat genom snön. Kanske handlar den om hur människor påverkat snön. Kanske handlar den om hur grupper av människor kan skydda snön. Kanske handlar den om hur vattnet i oss en dag faller som en snöflinga på en annan plats, flera år senare. Kanske handlar den om vad du kan se som jag inte gör.

Reuben Krabbe fångar den omöjliga skidbilden

Aurora

2013 startade jag omedvetet ett sexårigt projekt genom att skapa den här bilden, Aurora. Jag skapade den ihop med Tobin Seagel i Yukon i norra Kanada. Framgången som den här endaste bilden rönte hjälpte till att lansera min karriär som fotograf och lämnade mig till att söka efter större och mer flyktiga projekt. Varje efterkommande bild skulle visa sig vara den svåraste bild som jag någonsin skapat.

Reuben Krabbe fångar den omöjliga skidbilden

Eclipse

Resan till att skapa den här bilden av en solförmörkelse finns dokumenterad i Salomon TV:s avsnitt Eclipse, 2015. Även om massor av förberedelser och resande krävdes så var tur den största faktorn. I Svalbards extrema klimat är moln normalt, köld garanterat och solsken sällsynt. Efter denna euforiska upplevelse och framgång för projektet så började jag fråga mig själv, har jag nått toppen av min förmåga nu, är det här den största framgång som jag kommer att få uppleva?

Skidåkning i solförmörkelse på Svalbard


Text: Tobias Liljeroth • 2020-10-08
ArtiklarFoto

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen