Turdell tillsammans med Hedvig Wessel, Niklas Lundgren, Max Palm, Felix Raffaelli och Lucas Stål Madison. Foto: Adam Falk

Video

Polar Circle – ny skidfilm med Kristofer Turdell

Idag har filmen Polar Circle släppts, som skildrar världsmästaren Kristofer Turdells relation och kärlek till Riksgränsen.

Text: Anton Furuland • 2021-11-18 Uppdaterad 2021-12-07

Kristofer Turdell, som i våras blev världsmästare i friåkning för andra gången, har idag släppt nya kortfilmen Polar Circle tillsammans med Peak. Så nej, det är alltså inget dokumentärt skildrande av VM-titeln utan en regelrätt hyllning och skildring av Turdells kärlek till Riksgränsen. Det är inte bara skidåkningen, det är så mycket mer som lockar med platsen norr om polcirkeln och som får Gällivare-sonen att återkomma gång efter gång. Och det hoppas han såklart förmedlas i filmen.

– Polar Circle handlar för mig om platsen, känslan och gemenskapen. Att dela skidåkning med vänner och verkligen vara i nuet samtidigt som man är en del av historien, säger Kristofer Turdell.

Riksgränsen var platsen där Kristofer Turdell deltog i sin första friåkningstävling 2011. Foto: Adam Falk
Bara ett varv till-metoden har fostrat många skidåkare – till exempel världsmästare i friåkning. Foto: Adam Falk

Fotografen och filmaren Adam Falk har den här gången tagit på sig regissörsrollen medan det är Pär Hägglund som skött filmandet. Se den och njut och bli barnsligt taggad på Riksgränsen, eller vilken skidåkning som helst för den delen.


Text: Anton Furuland • 2021-11-18
ArtiklarAdam FalkHedvig WesselKristofer TurdellLucas Stål MadisonMax PalmRiksgränsenVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen