Utrusta dig själv med rätt lavingrejer, men framför allt med rejäla doser kunskap och omdöme.

Prylgyide

Prylguide: 8 lavinprylar för säkrare skidåkning

Åka Skidor lyfter fram åtta prylar som du kan skriva upp på din lista för lavinutrustning.

Text: Åka Skidor • 2021-12-08 Uppdaterad 2021-12-08

Lavinboken av Mårten Johansson

Kunskap är viktigare än alla prylar du kan köpa på dig. Så se till att läsa boken skriven av en av Sveriges främsta lavinexperter från Åre Lavincenter och boka därefter in dig på en lavinkurs i vinter. Pedagogiska förklaringar, fakta och illustrationer.

270 kronor


Mammut Probe 320 Speed Lock

En 320 centimeter lång sond i kraftig konstruktion och med en enkel låsning som gör den snabb att fälla ut.

799 kronor


Slope Angle Halo

En liten enhet som mäter lutning, höjd, temperatur och har även en funktion för att testa att alla i din grupp har sin transceiver påslagen och att den fungerar korrekt. Batteriet räcker i cirka två år och är enkelt att byta.

550 kronor


Mammut Alugator Pro

Lätt, smidig och stark lavinspade som pallar med kompakt snö i en lavinkägla. Eller gör som Åka Skidors redaktion och ha en extra i bilen om du kör i diket på väg till berget.

849 kronor


Pieps iProbe BT 260

Elektronisk sond som snabbar upp finsöket rejält genom att ge en signal när du närmar dig offret. Fungerar optimalt tillsammans med Pieps och Black Diamonds transceivers men även de från andra märken.

1 945 kronor


Camp Be Safe Backpack

Smidiga väska att sortera sina lavinprylar i och hjälper dig vara organiserad vid eventuellt skarpt läge. Rymmer 10 liter och har fack för skyffel och sond. Väger 270 gram.

525 kronor


Ortovox First Aid Roll Doc

Första hjälpen-kit, som alltid är bra att ha med oavsett vad för typ av bergsäventyr du är ute på. Innehåller det räddningsfilt 160x210cm, bandage och gipsuppsättning i olika storlekar, vinylhandskar, steril fiberduk, sax och pincett, munskydd, plåster i olika storlekar och varianter, triangulär sele och tejp.

550 kronor


Arva Escape Zip Bivvy

Vatten- och vindtät bivvy-säck med huva och dragkedja som är bra att plocka framme vid olika typer av nödsituationer. Reflekterar 70 procent av kroppsvärmen.

699 kronorText: Åka Skidor • 2021-12-08
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen