5fd9316b98ab0

Nyheter

Skibums på väg till Chamonix i taxi

Vart skulle du vilja åka om du vann en fri taxiresa till valfri destination? Flygrädda skidåkaren Robin Lidblom lyckades vinna Taxi Stockholms tävling och sitter nu i en taxi på väg till Chamonix.

Text: • 2014-12-02 Uppdaterad 2020-12-16

“Det är den mest legendariska skidorten som finns och den ligger på bra avstånd från Stockholm, jag vet inte hur vi hade tagit oss till Nordamerika med taxi. Det finns ju sjukt stora berg i Chamonix så det räcker bra för oss”, säger Robin Lidblom som har med sig kompisen Pelle Axelsson på resan.

Ingen av dem har varit i Chamonix tidigare. I skrivande stund är de utanför Soltau i Tyskland, på väg till Frankfurt där de ska övernatta ikväll. Det är andra dagen i bilen för grabbarna och deras chaufför Haci Demirol.
“Just nu står taxametern på noll men mellan Köpenhamn och Hamburg, hade vi en tävling, gissa taxametern och då stannade den på 20 048 kronor”, berättar Robin.

När de är framme i Chamonix blir det två till tre skiddagar för killarna. Att de sitter dubbelt så många dagar i bil gör inte så mycket för dem.
“Det är det värt, oavsett hur snön är, bara man får ta på sig pjäxor och skidor och kan åka någon meter, då är jag nöjd. Allt har varit över förväntan hittills”, säger Robin.

Om man är flygrädd och inte har turen att vinna en taxiresa till Alperna, har du något tips på hur man ändå kan göra skidåkningen mer spännande?
“Åk till ishallen i stan, skotta snö och bygg lite rails och kör, det är mycke roligare än vad de låter! Du får ha på dig pjäxor och skidor och det är ju det man har väntat på mest hela sommaren!” 

Blir det några fler skidresor vinter?
“Pelle bor i Åre så han har åkningen på bakgården. Jag drar upp till Åre över lucia, på skidtestarhelgen.”

Vilken är er drömdestination?
“Jag skulle vilja åka till Alaska, bara man slapp flyga dit. Jag kanske tar mig i kragen någon gång och flyger dit ändå. Men man måste känna på större berg än Åre innan man åker till Alaska, det vore sjukt fett att dra dit!” tycker Robin.
“Drömmen är Kanada. Jag ska bara se till att ta mig dit”, säger Pelle.

Här kan ni följa Robin och Pelle live på resan!

Läs även: Chamonix: Världens häftigaste skidort
Läs även: Chamonix bästa offpiståk
Läs även: Extrem klassiker – Aigulle du Midi
Läs även: Alain Revel – Chamonix störste glidare
Läs även: 100 heta skidresetips

Text: • 2014-12-02
Nyheter

Copyright © 2023 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top