Peter Nilsson flyger fossilfritt genom skogen i Järvsö. Foto: Emrik Jansson

Nyheter

Peter Nilsson är ny webbredaktör på Åka Skidor

Åka Skidor är glada och stolta över att kunna presentera en av Sveriges bästa friåkare som vår nya webbredaktör, Peter Nilsson.

Text: Tobias Liljeroth • 2020-09-21 Uppdaterad 2021-12-07

Gabriella Edebo har börjat plugga och har precis lämnat över kontrollen över akaskidor.se till ingen mindre än Peter Nilsson, även känd som Peter Powder. Och var lugn, vi har gjort klart för Gabbi att hon inte under några omständigheter kommer att tillåtas att sluta helt och hållet på Åka Skidor, så hon kommer att finnas kvar som skribent även i fortsättningen.

Stockholmaren Peter bor för närvarande med sin sambo Emelie i Järvsö där han påtar i sin trädgråd och de senaste åren mixat jobb i Järvsö Bergscykelpark med ett uppdrag för Ljusdals kommun där han tagit fram förslag på lösningar för fossilfria transporter till och från skidåkningen i byn. Vid sidan av det är han är en av Sveriges bästa friåkare även om du aldrig skulle få höra de orden komma ur hans ödmjuka mun.

 

Peter Nilsson är ny webbredaktör på Åka Skidor
Peter Nilsson. Foto: Emrik Jansson

För Åka Skidors läsare är Peter kanske mest känd för filmen Powder Express, en fantastisk kortfilm om en tågresa från Sverige till Schweiz som han producerade ihop med filmaren Erik Nylander, och som visades på Untracked Film Tour för två år sedan. Vi hoppas att kunna bjuda på mer skidunderhållning med den gladlynte Peter framför kameran i Åka Skidors regi framöver.

Fram tills dess kommer Peter att fortsätta på den suveränt instakade bana på vår webbsida som Gabbi stakat upp de senaste åren. Med andra ord kommer du att få se ännu mer sköna nyheter från skidvärlden, insatta pryl- och reseguider och en massa annat kul skidpepp i digital form. 

Vi välkomnar Peter ombord på Åka Skidors bergsresa i skidåkningens tjänst!

@petenlsn

 

Se filmen Powder Express från 2018

Ta tåget till Alperna


Text: Tobias Liljeroth • 2020-09-21
NyheterÅka Skidor

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top