Whistler stänger ned sin skidanläggning med omedelbar verkan. Foto: Whister Blackcomb

Covid-19

Whistler stänger ner på grund av Covid

Nordamerikas största skidort tvingas stänga omedelbart efter direktiv från myndigheterna.

Text: Tobias Liljeroth • 2021-03-30 Uppdaterad 2021-03-30

För några timmar sedan meddelade Nordamerikas största skidort Whistler Blackcomb att de blivit beordrade av provinsmyndigheterna i British Columbia att stänga ned sin verksamhet med omedelbar verkan och minst fram till den 19 april, något som trädde i kraft klockan 24 lokal tid. Beskedet slog ner som en smärre bomb och är en reaktion på den ökande vågen av Covid-fall i västra British Columbia. Just Whistler pekades specifikt ut av myndigheterna för att minska smittspridningen genom att undvika icke nödvändigt resande. Samtidigt stängs även gym och restauranger inomhus av samma anledning. Övriga skidorter i British Columbia tillåts däremot hålla öppet för tillfället.

Skidorten hade annars planerat att stänga Whistler Mountain 18 april och Blackcomb 24 maj. Representanter för skidorten meddelar på sin hemsida och sociala medier att de ”återkommer med ytterligare information när de har det” angående en återöppning av Blackcomb.

Sedan tidigare i vinter har Vail Resorts, som äger Whistler Blackcomb, infört ett bokningssystem för skiddagar för att inte överbelasta skidsystemet och hålla nere köer och trängsel. Något som Åka Skidors mångåriga skribent Leslie Anthony hyllat som att ”återgå till det sköna 80-talet” de gånger han tagit sig upp på berget och njutit av den fina vinter som man enligt uppgift haft så här långt.Text: Tobias Liljeroth • 2021-03-30
NyheterCovid-19Whistler

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen