media-RideSafe2021-FACEBOOK

Lavinsäkerhet

Skiers Left bjuder in till gratis lavinföreläsningar

Stiftelsen Skiers Left bjuder in till fem lavinföreläsningar på nätet. Gratis och öppna för alla.

Text: Tobias Liljeroth • 2021-10-27 Uppdaterad 2021-10-27

För nionde året i rad presenterar Skiers Left den populära föreläsningsserien Ride Safe. Föreläsningsserien bygger vidare på förra årets lyckade upplägg med fem livesända föreläsningar på ca 40 minuter som avslutas med 20 minuter frågestund och diskussion. Föreläsningarna är öppna för alla och givetvis gratis.

Föreläsningarna kommer att streamas live på facebook.com/skiersleft , är öppna för alla och givetvis gratis. Det går att se dem via länken även om du inte har ett konto på Facebook. Det kommer även gå att se föreläsningarna i efterhand.

Årets föreläsningar sker i samarbete med Naturvårdsverkets tjänster Lavinprognoser och Sveriges Lavinutbildningar

Årets Teman:

Laviner – Lär känna “fienden” 

Onsdag 3 november kl 19-20

Planering – Nyckeln till framgång 

Onsdag 10 november kl 19-20

Lyssna till berget – Tecken och terrängval 

Onsdag 17 november kl 19-20

Lavinpsykologi – Din hjärna, vän eller fiende? 

Onsdag 24 november kl 19-20

Lavinräddning – När det inte går som planerat 

Onsdag 1 december kl 19-20

Foto: Skiers Left

Skiers Left

Skiers Left är en insamlingsstiftelse med målet att minimera antalet lavinolyckor.Efter att Mikaela Scherrer omkommit i en lavin i Verbier 2012 startade hennes bröder Axel och Gustav stiftelsen tillsammans med några nära vänner. Målet är öka kunskapen och därigenom också förändra attityden till offpiståkning, utan att kompromissa på åkglädjen. Genom att hålla gratis föreläsningar med lavinexperter når vi ut brett med viktig kunskap.

Tidigare har stiftelsen bland annat anordnat lavinutbildningar på plats i flera städer och orter runt om i landet, men sedan i fjol har föreläsningarna flyttats online. Det har öppnat upp för att nå ut till ännu fler och gå djupare kring flera olika teman för att förmedla en bredare kunskap till de som lyssnar.

Tack vare alla generösa bidrag efter föreläsningarna förra hösten kunde stiftelsen dela ut hela 20 stipendier till unga skid- och brädåkare i hela landet för att finansiera en lavinutbildning. 

Stöd Skiers Left arbete genom att swisha ett bidrag till 123 900 3831

skiersleft.com
facebook.com/skiersleft


Text: Tobias Liljeroth • 2021-10-27
NyheterLavinsäkerhetSkiers Left

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen