Brévent. Foto: Chamonix Mont Blanc.

Chamonix

Ta gratis skidlektioner i Chamonix

Chamonix ger ett varmt välkomnade tillbaka till alla skidåkare och erbjuder gratis skidlektioner under vintern.

Text: Anton Furuland • 2021-11-09 Uppdaterad 2021-11-09

Behöver du ett sista, avgörande argument för att övertyga partnern eller polarna att det faktiskt är Chamonix som gäller i vinter? Då kan du nu dra fram ett litet ess ur rockärmen och låta meddela att den franska bergsorten under flera veckor kommer erbjuda gratis skidlektioner i grupp. Sportlovsveckorna är undantagna den här möjligheten och datum som gäller för 2022 är 7 januari till 4 februari, samt 7 mars till 1 april.

Kanske blir det på Aiguille du Midi du tar ditt nästa steg som skidåkare?

Det som krävs för att få ta del av gratislektionerna är att man bokat in sig på minst tre nätters boende i dalgången. Därefter är det fritt fram att anmäla sig, vilket behöver göras senast tre dagar innan tänkt lektion. Erbjudandet gäller för 2-6 dagar och obegränsat med platser är det ju såklart inte, så ett tips från coachen är att vara ute i rätt god tid och boka in sig om man vill ha ta en eller flera lektioner. Om det är pist som är din grej eller att du vill lära dig bli en bättre friåkare, eller om du är mer eller mindre erfaren skidåkare – det spelar ingen roll. Det ska finnas lektioner för alla inriktningar och nivåer.

De som ligger bakom initiativet är turistbyrån i Chamonix, i samarbete med kommunen, och man uppger att det dels är ett sätt att välkomna tillbaka lojala kunder och dels för att stötta lokala företag som gått på knäna under pandemin.

Info

chamonix.com


Text: Anton Furuland • 2021-11-09
NyheterChamonix

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen