Där det ska hända, i Kicking Horse. Foto: Freeride World Tour

Freeride World Tour

Inför FWT i Kicking Horse – då startar svenskarna

Lördag 17.45 Kicking Horse, Kanada – det är tiden och platsen för Freeride World Tours tredje deltävling. Det här är läget inför.

Text: Anton Furuland • 2022-02-12 Uppdaterad 2022-02-12

Det är bekräftat och klart att det ska bli tävling på Kicking Horse och det är mycket som står på spel under Freeride World Tours tredje deltävling. Det ska nu avgöras vilka som kvalificerar sig till FWT Finals i Fieberbrunn 15-20 mars samt Verbier 26-3 april, samt vilka åkare som hamnar utanför “the cut” och får tävla mot de topprankade åkarna från kvaltouren Freeride World Qualifier om vilka som ska få fortsätta eller träda in i friåkningens finrum.

Tävlingsfacet i Kicking. Foto: Freeride World TOur

Vad som väntar i Kicking Horse FWT är vanligtvis facet Ozone som med sin fallhöjd på 324 meter och öst-sydostliga exponering lägger upp för stor terräng och möjlighet för varierad åkning. Det var också planen för lördagens tävlingen men på grund av osäkra förhållanden på Ozone har man beslutat att flytta tävlingen till T1 South, även känt som Terminator Ridge, och har också fått skjuta något på den tänkta starttiden 16.30 till 17.45-18.00.


Läs mer om Kicking Horse:

Guide: Kicking Horse, Kanada


Ställningen i herrarnas skidor.

Totalt är det 25 åkare som tar sig till finalstoppen i Österrike och Schweiz – Top 3 i damernas snowboard, Top 5 i herrarnas snowboard, Top 6 i damernas skidor och Top 11 i herrarnas skidor. Så inför tävlingen i Kicking Horse är det alltså 2 av 4 svenska åkare, Carl Regnér och Max Palm, som ligger på top 11.

Norskt i topp i damernas skidor.

Utanför finalelvan hittas Kristofer Turdell och Reine Barkered, men någon Reine blir det inte Kicking då han är kvar på svensk mark och väntar tillökning i familjen Barkered-Paaso. Som tur har han dock fått ett wildcard till Verbier.

För regerande världsmästaren Turdell är det långt ifrån över och inför tävlingen bara är 90 poäng bakom Valentina Rainer på den där åtråvärda elfte platsen. Vi räknar knappast bort Turdell, som dessutom vann FWT Kicking Horse senast det begav sig. Så att han kan bemästra Ozone bättre än de flesta råder det inga tvivel.

Nedan hittar du startlistor samt sändningen som är beräknad att start 17.45 svensk tid på lördag och med första åkare som startar 18.00-


Text: Anton Furuland • 2022-02-12
NyheterFreeride World TourKanadaKicking Horse

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top