12-13 mars var det tänkt att bli skicross-tävling i ryska Sunny Valley, men det bojkottar nu bland annat svenska förbundet och därmed åkarna. Foto: Erik Segerström

Ryssland

Skidförbundet bojkottar Ryssland

Svenska Skidförbundet meddelar att man inte kommer delta i några tävlingar i Ryssland, på grund av landets invasion av Ukraina.

Text: Åka Skidor • 2022-02-24 Uppdaterad 2022-02-24

För ett par veckor sedan kontaktade Svenska Skidförbundet det Internationella Skidförbundet (FIS) och uppmanade att flytta kommande tävlingar från Ryssland. FIS har via media meddelat att tävlingar ska genomföras som planerat, något Svenska Skidförbundet motsätter sig och därför inte kommer delta om inte tävlingarna flyttas.

– Svenska Skidförbundet kommer inte att delta i några tävlingar i Ryssland. Detta gäller även den kommande världscuptävlingen i skicross i ryska Sunny Valley. Vi har ett skicross-landslag på plats i Ryssland just nu och säkerheten för våra aktiva och ledare är det allra viktigaste. Därför efterfrågar vi det svenska Utrikesdepartementets stöd för att garantera säkerheten för våra aktiva och ledare under vistelsen och vid deras hemresa, säger Karin Mattsson, ordförande Svenska Skidförbundet.


Text: Åka Skidor • 2022-02-24
NyheterRysslandSvenska SkidförbundetUkraina

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen