Resguide

Min bucket list: Mattias Fredriksson

Åka Skidors fotograf Mattias Fredriksson listar sina fem favoriter som han ännu inte varit på.

Artiklar

12 000 km: Från Stockholm till Japan med Transsibiriska Järnvägen

Ett gäng svenskar satte sig på tåget i Stockholm med Japan som mål och den Transsibiriska järnvägen som resväg.

Artiklar

Transsibiriska järnvägen till Japan

Bildspecial: 12 000 kilometer med tåg och båt genom Ryssland till Japan. Att resan är målet är inte bara en klyscha, för längs vägen mot sushins förlovade land väntade oändliga åk och äventyr i Sibiriens djupaste skogar.

Artiklar

Framtidens skidåkning i Rysslands OS-ort

Åka Skidor skickade en delagation till Rosa Khutor 
i Ryssland på jakt efter nästa stora grej i skidvärlden. En resa fylld av både stabilt, svinbrant puder och en hög med krossade fördomar.

Tillbaka i toppen efter näst bästa placering någonsin

Ludvig Fjällström tog ett ordentligt steg tillbaka in bland toppåkarna i världscupfinalen i Moskva när han slutade på en sjundeplats. En placering som är hans näst bästa på världscupen någonsin.

Resguide

Skogstokig – världens bästa skogsåkning

Åka Skidors ständige medarbetare Mattias Fredriksson har besökt skogsgläntor i Japan, Kanada, Alperna, USA och Skandinavien under 20 års tid för att komma fram till vilka 10 ställen han gillar bäst. Varsågod, här är den ultimata och subjektiva listan över världens bästa skogsåkning.

Svensk skidfilm med The Bunch – Finito

Från Moskva till Boston, via Stranda och Riksgränsen. När The Bunch släpper sin tredje, och sista, fullängdsfilm bjuds det på skidåkning långt utöver det vanliga.

Skidorter

Liften som ska bräcka Aiguille du Midi

Tydligen räcker det inte med att annektera Krim, arrangera ett vinter-OS och köpa(påstås det) ett fotbolls-VM. Nu håller ryssarna på att bygga Europas högsta lift.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top