Skidanläggningen i Sunne.

Sverige

Nya ägare i Sunne

Fryksdalens Sparbank övertar Sunne Ski & Bike men några planer på att driva anläggningen finns inte.

Text: Åka Skidor • 2023-11-28 Uppdaterad 2023-11-28

–Den här anläggningen är väldigt viktig för både Sunne och Värmland och vi har tagit beslutet med övertygelse om att det är den bästa långsiktiga lösningen för såväl banken som bygden, säger Urban Rohdin, vd på Fryksdalens Sparbank, i ett pressmeddelande.

Anbudstiden för den konkursdrabbade anläggningen har löpt ut och de fordringar som banken har på bolaget överstiger de bud som kommit in.

– Vår bedömning är att värdet på anläggningen är högre än de bud som kommit in till konkursförvaltaren, därför har vi beslutat att överta anläggningen för skydd av fordran, säger Urban Rohdin, vd Fryksdalens Sparbank.

Fryksdalens Sparbank planerar dock inte att driva skidanläggningen, utan har för avsikt att sälja den så snart som möjligt.

Syftet med övertagandet är att ge potentiella framtida aktörer ett större tidsutrymme att agera inom och få till en framtida långsiktig lösning för området.


Läs mer om skidåkning i Sverige:

Sunne Ski & Bike konkarText: Åka Skidor • 2023-11-28
NyheterskidsverigeSunneSunne SkiSverigeVärmland

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen