Vi hoppas att liften rullar i Almåsa asap. Foto: Almåsa Alpin

Sverige

Kommunen passar på Almåsa

Nej. Det blev svaret från Krokoms kommun på förfrågan om att köpa och ta över skidanläggningen i Almåsa.

Text: Anton Furuland • 2024-01-17 Uppdaterad 2024-01-17

Skidanläggningen i jämtländska Almåsa har varit till salu sedan i våras och sedan drygt ett halvår tillbaka har man förhandlat med Krokoms kommun om en eventuell försäljning och övertagande.

Kommunen har nu beslutat sig för att tacka nej och framtiden förblir därmed oviss för den mysiga anläggningen i Offerdalsfjällen.

Enda fördelen med att Almåsa håller stängt är att det går att topptura fritt i området. Detta från 12 november. Foto: Anton Furuland

Sista ordet lär dock inte vara sagt, då det startats en namninsamling i Offerdal och initiativtagarna uppger till Jämtlands Tidning att man ska presentera ett nytt bud till Krokoms kommun.


Text: Anton Furuland • 2024-01-17
NyheterAlmåsaFjällenJämtlandKrokomLiftarSkidåkningSvenska anläggningar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen