Snart ska det fostras fler skidåkare i Täby. Foto: Genrebild

Sverige

Klart med ny skidbacke i Stockholm

Efter många om och men står det klart att det blir skidåkning i Täby och Ullnabacken igen – för första gången sedan slutet av 90-talet.

Text: Anton Furuland • 2024-03-21 Uppdaterad 2024-03-21

Senast det begav sig med utförsåkning i Täby var i slutet av 90-talet, men nu har alltså Täby Kommun bekräftat att man återupptar detaljplanen för skidåkning i Ullnabacken.

Detta är något som Täby Slalomklubb kämpar hårt för i mååånga år.

– Det känns som filmen ”måndag hela veckan”, det har gått runt, runt. Det har varit svårt att tala om drömmen för våra medlemmar för den har varit så avlägsen, men nu kan vi det, säger Per Werngren ordförande i klubben till tidningen Mitt Stockholm.

Nä detaljplanen är klar då kan slalomklubben i Täby ansöka om bygglov.

Senast i augusti 2026 ska masshanteringen vid den tidigare Ullnatippen vara avvecklad, och efter det kan arbete påbörjas med att skapa en rekreationsanläggning på platsen – bland annat då en slalombacke men även möjlighet till löpning och cykling.


Text: Anton Furuland • 2024-03-21
NyheterStockholmSvenska skidanläggningarSvenska småbackarSverigetäbytäby slalomklubbullnabacken

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen