En skidlift vann enkelt årets bästa outfit. Foto: Emrik Jansson

Åre

De vann Red Bull Homerun

I söndags var det dags för årets upplaga av Red Bull Homerun i Åre. 2024 visade sig vara debutanternas år – hela tre av fem vinnare körde tävlingen för första gången.

Text: Åka Skidor • 2024-04-02 Uppdaterad 2024-04-02

I 13 år har Red Bull Homerun körts i Åre.

Årets race lockade 500 skid- och snowboardåkaree, som startar samtidigt på toppen av Åreskutan i jakten på att bli först ner till målgången och afterskin, eller vinna pris för bästa utklädnad.

Alpinåkaren Emil Nyberg från Sundsvall var snabbast ner och vann med endast 0,69 sekunders marginal.

Tätt därpå kom Isabel Sjölin från Östersund, också på skidor, och knep förstaplatsen bland tjejerna. 

Hjalle Grönborg korsar mållinjen först av alla. Foto: Emrik Jansson

Årebon Hjalle Grönberg vann som snabbast kille på snowboard för andra året i rad och Uppsalabon Louise Viklund var glad över den något oväntade vinsten som snabbast tjej på snowboard – hon hade nämligen inte spenderat mer än ynka två dagar i backen den här säsongen. 

Pris för ”Best Dressed” var ovanligt lätt att dela ut i år då Jimmy Bagge, Sara Nyman, Elin Arshi, William Larsson, Marcus Ahlström, Alexander Rydén och Victor Styrman kom dundrandes ner för berget som en skidlift – ett bygge man snickrat på i ett års tid.


Text: Åka Skidor • 2024-04-02
NyheterÅreEmrik JanssonFjällFjällenRed bull homerunSverigeTävling

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen